Tres projectes que es desenvolupen a Catalunya han estat seleccionats en la primera tria del projecte pilot del Consell Europeu de la Innovació

de març 13, 2018


57 pimes innovadores d'alt nivell rebran prop de 100 milions d'euros de la UE per ampliar els seus negocis
·        


Un total de 57 petites i mitjanes empreses d'arreu de la UE han estat seleccionades per rebre finançament a través del recent projecte pilot del Consell Europeu de la Innovació. Les empreses, triades en entrevistes personals amb un jurat d'innovadors, empresaris i inversors en capital-risc, rebran una import total de 94,25 milions d'euros. A Catalunya, hi ha 3 empreses que s'han seleccionat en aquesta convocatòria, amb projectes com ara una impressora 3D d'aliments o la primera plataforma de teràpia digital per a la rehabilitació personalitzada en casos de trastorns musuloesquelètics.
«Amb el projecte pilot del Consell Europeu de la Innovació volem donar el nostre suport als emprenedors que tinguin grans idees innovadores i una clara possibilitat de crear nous mercats. Aquest primer grup d'innovadors que hem triat de finançar té sense cap mena de dubte aquest potencial», ha declarat el comissari de Recerca, Ciència i Innovació, Carlos Moedas.
En aquesta fase de l'instrument dedicat a les pimes cada projecte rebrà fins a 2,5 milions d'euros (5 milions en el cas dels projectes de salut) per finançar les seves activitats d'innovació, com ara demostracions, proves, fases pilot o comercialitzacions. A més, les empreses també es poden beneficiar de dotze dies gratuïts d'assessorament i serveis d'acceleració empresarial.
La majoria de les empreses triades per ser finançades en l'àmbit de la salut, l'enginyeria i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) es troben a Espanya (13), els Països Baixos (6), França i Finlàndia (ambos 5) i altres tretze països de tot Europa.

Tres projectes seleccionats a Catalunya

Les pimes catalanes que rebran finançament en aquesta convocatòria són:

Dycare, que compta amb el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, la Universitat de Barcelona i la Universitat Ramon Llull com a socis, proporciona solucions portàtils per el camp de la rehabilitació mèdica, fent servir dispositius per millorar el diagnòstic, el seguiment i l'avaluació dels pacients. DyCare ha posat en marxa el projecte ReHub, una plataforma pionera a nivell mundial que proporciona una teràpia digital que permet una rehabilitació efectiva i personalitzada per les persones que pateixen trastorns musculoesquelètics al braç. L'aplicació es desenvolupa a través de sensors portables dotats amb algoritmes intel·ligents.

Natural Machines és una empresa basada a Barcelona que ha desenvolupat una impressora alimentària en 3D, anomenada Foodini. Fent servir un sistema de càpsules obertes, el consumidor pot preparar i col·locar ingredients frescos dins d'aquesta impressora, que permet cuinar d'una manera més ràpida, fàcil i saludable. Foodini és la primera impressora d'aliments en 3D que permet imprimir tot tipus de menjar fent servir ingredients frescos i reals. Un dels objectius de Natural Machines és promoure uns hàbits alimentaris més saludables.

Aerox, amb seu a la Pobla de Vallbona, és un proveïdor de rotors eòlics que té l'objectiu de convertir-se en un dels principals proveïdors de solucions per al sector de l'energia eòlica. L'empresa ha dissenyat una protecció exterior per als rotors que permet endarrerir l'aparició de danys o erosions causats per la pluja. També ha creat una àmplia gamma de productes per poder reparar les turbines generadores d'energia eòlica.


Els ajuts de l'instrument dedicat a les pimes (SME instrument) es convoquen per rondes de finançament i la que s'acaba de publicar es va tancar el 10 de gener de 2018. Actualment hi ha oberta una nova convocatòria per a la fase de 2 de l'instrument dedicat a les pimes, on es poden presentar candidatures fins demà 14 de març del 2018.

Rerefons
L'instrument dedicat a les pimes ofereix als emprenedors més brillants i més agosarats d'Europa l'oportunitat de fer un pas endavant i demanar finançament per dur a terme idees autènticament innovadores amb potencial per obrir mercats totalment nous o revolucionar els ja existents.
L'instrument dedicat a les pimes és una eina del projecte pilot del Consell Europeu de la Innovació que s'ha creat en suport dels emprenedors innovadors de més alt nivell i de les petites empreses i dels científics amb les idees més brillants i l'ambició de créixer a nivell internacional. El projecte pilot del Consell Europeu de la Innovació es va engegar el 2017 per aplegar les parts del programa Horitzó 2020 que concedeixen finançament, assessorament i oportunitats de creació de xarxes a qui es trobi a l'avantguarda de la innovació. Per tant, l'instrument dedicat a les pimes, la via ràpida cap a la innovació (FTI), les tecnologies futures i emergents (FET) i els premis Horitzó han estat aplegats dins del projecte pilot del Consell Europeu de la Innovació per oferir una «finestreta única» que permeti als innovadors trobar finançament a la UE.

Llistat complert de les 57 empreses 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars