El Cos europeu de solidaritat ja ofereix places de feina i pràctiques per a 6.000 joves
de juliol 10, 2017
Brussel·les, 10 de juliol de 2017
Mig any després que la Comissió Europea posés en marxa el Cos europeu de solidaritat, i després de l'assignació dels primers llocs per a voluntaris, que va començar el març del 2017, ara es llancen milers de llocs de treball i pràctiques.
Amb aquest objectiu, la Comissió dóna suport a dos projectes liderats pels serveis públics d'ocupació d'Itàlia i França, que oferiran un lloc de treball o unes pràctiques relacionades amb la solidaritat a un altre país de la Unió Europea a fins a 6.000 joves.
Marianne Thyssen, comissària d'Ocupació, Afers Socials, Capacitats i Mobilitat Laboral, ha declarat: l'objectiu del Cos europeu de solidaritat és crear més i millors oportunitats per als joves. Me n'alegro que a partir d'avui, amb el llançament de la seva vessant professional, el cos ofereixi tot el seu potencial als nostres joves. En col·laboració amb els serveis públics d'ocupació i els nostres socis locals oferirem a milers de joves una oportunitat concreta per obtenir un lloc de treball o unes pràctiques en àmbits relacionats amb la solidaritat a tot Europa. Això els permetrà desenvolupar les seves habilitats i millorar les seves perspectives de treball futures".
Tibor Navraciscs, comissari d'Educació, Cultura, Joventut i Esports ha afegit: "estic encantat de veure com creix el Cos europeu de solidaritat. Ara la dimensió professional el completa. Sabem que molts joves europeus estan desitjant ajudar els altres i que la participació en projectes solidaris tindrà repercussions positives en les seves vides. Formar part del Cos europeu de solidaritat resultarà una experiència valuosa per als joves europeus el principi de les seves carreres".
Els dos projectes liderats pel servei públic d'ocupació francès (Pôle emploi) i l'agència nacional italiana per a les polítiques laborals actives (ANPAL) reuniexien serveis públiques d'ocupació i organitzacions de diferents estats membres de la Unió com, per exemple, organitzacions empresarials o instituts de formació per proporcionar ofertes d'ocupació i de pràctiques en àmbits relacionats amb la solidaritat a joves d'entre 18 i 30 anys. Els candidats seleccionats podran participar en una àmplia gamma d'activitats com l'assistència sanitària, la integració social, la protecció del medi ambient, l'assistència als migrants i refugiats o l'ajuda alimentària en un altre país de la Unió. Els projectes es fiançaran amb 14 milions d'euros procedents del Programa d'Ocupació i Innovació Social
Calendari i properes etapes
Ambdós projectes estaran en funcionament fins el març del 2019. Paral·lelament, el Cos europeu de solidaritat se segueix desenvolupant i consolidant. L'objectiu és que d'ara fins a finals del 2020 hi participin 100.000 persones. Ç
Rerefons
En el seu discurs sobre l'estat de la Unió del 2016 el president Jean-Claude Juncker va anunciar la creació d'un Cos europeu de solidaritat que oferiria als joves d'entre 18 i 30 anys l'oportunitat de participar en una àmplia gama d'activitats solidaries a tota la Unió.
Des del seu llançament, el passat 7 de desembre, més de 32.000 joves s'han sumat al Cos europeu de solidaritat. Al març del 2017 es van començar a buscar possibles correspondències entre els joves inscrits i les organitzacions i de d'aleshores s'han establert contacte amb 11.500 participants i ja s'han acceptat 460 col·locacions. L'objectiu és que a finals el 2020 100.000 joves hagin participat al Cos europeu de solidaritat.
El 30 de maig del 2017, la Comissió va presentar una proposta per assentar les bases del cos amb un pressupost de 341,5 milions d'euros per als anys 2018-2020 i una base jurídica pròpia. A més, la Comissió va proposar ampliar les oportunitats per als joves i a més de poder participar en voluntariats, pràctiques o llocs de treball, els participants també tindran l'oportunitat de crear els seus propis projectes de solidaritat o fer voluntariat en grup.
Per preparar aquesta proposta, la Comissió va posar en marxa unaenquesta en línia oberta i consultes específiques amb les parts interessades que van culminar amb un fòrum. Ara, la proposta de Reglament ha de ser adoptada pel Parlament i pel Consell abans que pugui entrar en vigor. En la seva declaració conjunta, les institucions de la UE es van comprometre a fer realitat aquesta proposta abans de finals d'any.
0 comments