Conferència "La Dona i la Recerca de la Igualtat" SCR Sant Jaume dels Domenys (febrer 2017)

de febrer 06, 2017


Em plau poder oferir aquesta conferència de manera totalment altruista, col•laborant amb la Societat Cultural i Recreativa de Sant Jaume dels Domenys  en la seva magnífica de difusió cultural a través del "Socifòrum"

Divendres, 10 de febrer de 2017 a les 19 hores

Teatre de la Societat Cultural i Recreativa
Carrer Roig, 5
Sant Jaume dels Domenys



Quan vaig haver de posar títol a aquesta conferència, vaig escollir la paraula recerca amb plena consciència,  perquè qualsevol petit avanç en el reconeixement del dret de les dones 'ha aconseguit per la voluntat i constància de dones i homes que han cregut en la igualtat com a persones.

Per això, qualsevol petita fita s'ha aconseguit gràcies a la lluita per a la igualtat i no com a  resultat d'un fet accidental o d'una casualitat, sinó  que ha estat el fruit d'una llarga successió d'actes, individuals i  col•lectius, realitzats per dones i també per alguns homes, perquè tothom pugui viure amb els mateixos drets.

El dret més llargament cobejat
Tenir accés a l'educació ha estat el desig més llargament acaronat per les dones del que tenim testimoni. Dones de totes les cultures i temps han deixat mostres de la seva voluntat  per arribar a obtenir el reconeixement del dret a l'educació i del dret de poder exercir professionalment el que havien aprés.

Una fita assolida amb la tasca de dones i homes
Per fer realitat aquest somni,  han participat molt homes, que han considerat que no existia cap diferència entre la capacitat  intel•lectual d'un home i d'una dona.   En molts casos aquests homes eren els pares d'aquestes noies. Homes que havien vist les qualitats de les seves filles i les havien ofert una educació que era inusual en la seva època o havien donat suport a la decisió de les seves filles a estudiar. I això tant serveix per al pare d'Hipàtia d'Alexandria com per al pare de Sofonisba Anguisola,  o  per al pare de la Malala Yousafzai, entre d'altres molts.

També van haver homes que per la seva manera de veure el món, consideraven les dones com a iguals, tot i que la majoria d'homes del seu temps les veiessin com a éssers incapaços o fins i tot diabòlics i s'entestessin en veure actes de maldat allà on havia desig de coneixement.

La conferència és un seguit de petites històries que ens parlen d'algunes d'aquestes dones i d'alguns d'aquests homes que des de l'antiga Grècia fins les primeres dones que van poder obtenir un títol universitari oficial en el nostre país, han contribuït a fer realitat el dret de les dones a l'educació i a l'exercici professional els seus coneixement.

Dolores García Martínez
Jurista.

Graduada en Dret (UOC)
Especialista en Gestió d'Associacions i Fiscalitat d'Entitats No Lucratives (U. Juan Carlos I)

Tècnic en Relacions Públiques (ESRP - UB)
Membre de la Secció d'Art de l'Institut d'Estudis Penedesencs

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars