Llorenç del Penedès: Exposició del 5è Aniversari del CeRRCa

de juny 19, 2015



Amb motiu del 5è Aniversari del CeRCCa (Centre de Recerca i Creació Casamarlès)  es celebrarà aquest proper 23 de Juny a partir de 2/4 de 8 del vespre a l'antic cinema Cal Marçal, la presentació de la publicació del llibre que recull les experiències artístiques sorgides arrel la seva existència, així com l'exposició "CeRRCa 2009-2015" que és un veritable homenatge als artistes i investigadors que han residit al CeRCCCa durant aquest període.  

L'exposició consisteix en una selecció de projectes en video-art i documentals, obres de Oreen Cohen (USA), Lei Han (Xina - EUA), Sana Ghobbels (Iran), Kaitlyn Reinhart i Cristal Boemi (Canadà), Liliya Lifanova (Kirguistan - EUA) i Lourdes Guillen i Noemi Navarro (Catalunya).  Així mateix l'exposicio inclou obres dels actuals residents: Agustina Piasentini (Argentina), Kurtis Lesick (Canadà), Jonathan Rattner (EUA) i Naz Cuguoglu (Turquia).


El CeRCCa és una associació sense ànim de lucre, que desenvolupa projectes artístics i d'investigació, que té la seu a "Cal Tinentu" a Llorenç del Penedès. Les seves tasques es desenvolupen des de una doble estratègia, com a Residència d'artistes i com a Plataforma de Projectes

Com a Residència facilita un espai per a viure i crear als artistes i investigadors que van estada temporal (la durada aproximada és de dos mesos) i que s'organitzen en tres períodes, en els quals de 3 a 4 artistes o investigadors viuen i conviuen a Llorenç del Penedès. 

En aquests cinc anys han sigut més de 70 els artistes i investigadors que han participat, sent els seus països d'origen Japó, Nigèria, Bòsnia-Hercegovina, Rússia, Argentina, els Estats Units, el Regne Unit, Egipte, França, Ucraïna, Islàndia, Estònia, Irlanda, Austràlia, Eslovènia, Suècia, Canadà, Portugal, Índia, Turquia, Corea, Espanya i Catalunya.

Les disciplines emprades han sigut la pintura, la performance, el videoart, la ceràmica, l'escultura, la instal·lació, la fotografia, el dibuix o el mix-media.  

També ha donat suport a escriptors, antropòlegs, músics, urbanistes i dissenyadors, investigadors culturals i curadors. 

Pel que fa als espai que han servit de marc per presentar aquestes obres han sigut: l'Espai d'Art Les Quintanes, l'antic cinema Cal Marçal o la Casa de Cultura de Llorenç del Penedès; l'Escola d'Art Arsenal de Vilafranca del Penedès, la Galeria de Camil·la Pérez Salvà i el Ventall del Vendrell; el Festival Convent.0 a Berga, el CRA'P a Mollet del Vallès o la Galeria Paspertu i la Residència Artística JIWAR Creació i Societat de Barcelona, entre d'altres. 

Com a Plataforma de Projectes el CeRRCa ha volgut crear un espai de reflexió sobre la funcionalitat i els reptes de les residències artístiques com a model creatiu que potencia les interaccions reals i l'intercanvi cultural a partir de les arts. 

Durant aquest cinc anys el CeRRCa ha participat en projectes internacionals com T.R.I.B.E Transitory Research Iniciative for Balkans and Eastern Europea i N.A.C.M.M. The North Africa Cultural Mobility Map a més de a diferents simpòsiums, tallers i conferències al Regne Unit, Alemanya, Armènia, Geòrgia, Hongria, Eslovènia, Sèrbia, Marroc, Turquia i Egipte entre d'altres. 

El desenvolupament de totes les seves activitats han comptat sempre amb un ampli suport social i institucional i d'organitzacions locals, nacionals i internacionals. 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars