Llorenç del Penedès: Espai d'Art Les Quintanes - Sant Jordi 2015

d’abril 17, 2015



Inauguració diumenge 19 d'abril a les 12 h. 

10 anys de punts de llibres i 10 poemes

Aquest Sant Jordi se celebrarà el 10è aniversari de l'Espai d'Art Les Quintanes, amb una exposició on els punts de llibre són el nexe que permet revisitar les 22 exposicions de pintors convidats que han passat per l'Espai d'Art Les Quintanes durant aquests deu anys.

Petites obres d'art
Foto: Dolors Garcia

Amb aquell esperit de qui sap tenir paciència i tenacitat per a donar vida a una creació artística,  na Teresa Baltasar, des de la primera exposició,  va demanar a cadascú d'aquests artistes convidats,  que pintés punts de llibre com a part de la seva participació; i avui, transcorreguts aquests deu anys més tard,  aquestes petites obres d'art seran el testimoni de la seva presència, i acompanyaran el munt de punt de llibre que la mateixa Teresa Baltasar ha anat pintant, també al llarg d'aquest anys.

Per a un bon lector, tot lloc és bo per llegir un llibre.
Obra de Roser Oter
Foto: Dolors Garcia

I perquè un punt de llibre tingui una raó de ser calen dues coses: un llibre i un lector que no vulgui perdre el seu punt de lectura.  Com els lectors de llibres que la Roser Oter crea amb ceràmica, i que en aquesta mostra, seran un testimoni estàtic que reflecteix, com si fossin miralls, l'encanteri dels llibres,  que fa que hom es torni un enamorats de la lectura.

Però mancaria encara altre element que completa sempre l'obra artística: la resposta del públic que contempla una obra d'art o llegeix un llibre, per això, perquè no manqui aquest aspecte dinàmic, que sempre genera noves energies creatives, per això,  l'Espai d'Art Les Quintanes s'ompliarà amb la lectura de deu poemes,  que, en certa manera, seran les espelmes d'aniversari.

I és clar, per Sant Jordi  no pot mancar la rosa! La rosa és la joia de la festa, i per fer-ne honor,  les joies dissenyades per Dolors Serveto  en seran també una part destacada d'aquesta celebració.

Equip i família.
La Teresa Baltasar és d'aquella mena d'artista que atreu la col•laboració d'altres artistes, cadascú en la seva especialitat, per  crear cada element que conformen les exposicions de l'Espai d'Art Les Quintanes, conformant així una veritable família. Així, a més dels artistes convidats i que participen ja sigui com a expositor, ja sigui com a lectors; cal afegir que els dissenys dels elements de comunicació gràfica són  obra de Alba Vicente Baltasar, com també ho és el logotip i tots els documents gràfics creats durant aquest deu anys d'existència de l'Espai d'Art Les Quintanes. Per aquesta ocasió, ha escollit com a motiu d'inspiració una rosa, creant una simplificació simbòlica dels pètals d'aquesta flor.
Quant al  disseny de l'exposició a anat a càrrec de l'Hermini Manpel,  qui, també des de bon principi,  ha ajudat a donar cos a les característiques que identifiquen les sales que conformen l'Espai d'Art Les Quintanes com a una galeria amb personalitat pròpia, i a la vegada versàtil i adaptable perquè cada exposició sigui única .

Dolors Garcia Martínez
www.esguarddedona.cat



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars