Tarragona: Caixaforum - Els Objectes Parlen Col•leccions del Museu del Prado

d’octubre 15, 2014


Una de les peces exposades
La Duquesa d'Abrantes
de Goya
Imatge Font: Museu del Prado
Si estimeu la pintura no us la podeu perdre.

És una exposició on s’ha triat com a fil conductor els objectes que cada quadre mostra, encara que es tracti de retrats, perquè amb ells, de fet, es defineix la persona, l’entorn social, les passions, els interessos, les creences...

Seria un error considerar que es tracta d’una exposició d’obres menors, perquè es impossible veure la qualitat de les pintures i no adonar-se que allò que les fa grans no es pas que siguin popularment conegudes,  sinó l’efecte que ens causa quan en observar-les ens endinsen al món que reflecteixen.

La capacitat tècnica amb la qual cada autor ’ha representar puntes de coixí, o capes d’ermini que semblen sortir del quadre del volum que arriben a tenir, la lluento del coure o la pàtina nacrada de les ostres, la capacitat de representar desenes de quadres dins d’un sol quadre, el contrast d’ombres i llums, els retrats que tant mostren rostres macilents de groguenca mala salut, junt a d’altres on l’altivesa és el signe dominant, permeten recórrer quasi tres segles de bona pintura i de història social i política.

Entre les peces exposades un sant sopar de gran format que fins ara dormia als magatzems del Prado, peça recentment restaurada i que no havia pogut ser exhibida dins aquesta mostra, fins ara que ha arribat a Tarragona.

Alguns dels autors de les peces: Goya, Velázquez, Ribera, Zurbarán, Murillo, Vicente López, Sorolla, Brueghel el Vell, Rubens, Giordano, Batoni, Meléndez, Mengs...

CaixaForum
Cristòfor Colom, 2
Tarragona.
Romandrà oberta fins el 11 de gener de 2015
Horari: dilluns  divendres de 10 a 14h i de 17 a 20 h
Dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars