La vida és una gimcana, on superar limitacions pot suposar un gran avanç per a la dignitat humana i permetre grans canvis socials.

d’octubre 31, 2014


He vist persones que han sabut superar aspectes duríssims, experiències colpidores que a mi em deixarien sense capacitat de reaccionar.

He vist persones que passen per sobre de les limitacions físiques o psíquiques, de naixement o sobrevingudes.

Persones que superen greus malalties

Persones que no es deixen limitar per les seves limitacions i tiren endavant els seus somnis i practiquen esports que fins i tot pels que no tenim limitació alguna ens resulten aterridors o desenvolupen activitats professionals, artístiques o socials.

De vegades ens expliquen que Beethoven, malgrat esdevenir sord, continuava composant, i això, passa més sovint del que ens pensem. Pot ser no els coneixem perquè porten una vida anònima, però són igualment éssers que saben trobar el camí per fer una vida que els ompli.

Ara mateix la Rosa Novell està de nou en peu a un teatre, interpretant malgrat que en aquest moment no pot veure degut a una malaltia que ha patit.

Ara mateix s’està celebrant els Specials Olympics, i trobareu una gernació de persones que són així; persones que no es deixen aplanar per les dificultats i tiren endavant els seus somnis.

Quants de nosaltres imaginaven fa unes quantes dècades enrere que es celebrarien jocs Special Olympics o jocs com els Paralympics?

Us recordeu de quan hi havia veus molt assenyades i preparades que deien que això era impossible?

Però al final ha estat la voluntat, la constància, el treball silent i continuat i la decisió d’aquells que veient que la dignitat humana no es pot travar amb limitacions, han lluitat pels seus somnis: són ells i elles els i les que han aconseguit que avui es pugui gaudir d’aquesta mena d’actes on tots estem convidats a formar part, perquè no ens pot ser indiferent el gran esforç que han fet i fan cada dia aquesta munió de gent que no permeten que els diguin que els seus somnis són una bogeria.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars