Del Desig a l'Èxit

d’octubre 17, 2014

foto i tractament Dolors Garcia


Qualsevol que desitgi arribar a una fita complexa i que demana molt esforç,  hauria de tenir una llarga conversa amb algun bon escalador o bona escaladora, dels que pugen als 8000 m. d’alçada i entendre com d’important és deixar que el cap porti la iniciativa quan estan a 500 m. del pic, has de parar perquè les circumstàncies ho exigeixen, perquè nomes ho podràs assolir si  a més del teu desig i la teva preparació , tens les circumstàncies del teu costat.

 Les circumstàncies cal cercar-les, cal preveure quan és el temps més idoni per avançar.

Amb només la il•lusió no es puja cap muntanya, no es fa realitat cap meta de la vida.

Plorar com un infant perquè la teva il•lusió es arribar a una fita i creus que només et cal aquesta il•lusió per assolir-ho i al final veus perquè la vida o algú t'ho fa veure, que no es així, que no hi ha prou amb el desig,  pot servir per prendre consciencia de la realitat i fer-te més capaç per saber com s’ha de fer per arribar a la tant desitjada meta.

Cal respirar fons, cal fer una valoració de la situació i prendre el ritme que et permeti no només dir que has arribat, sinó consolidar el que això suposa, que sempre és la part més difícil, perquè exigeix continuar treballant quan ja no si sent aquella energia emocional que t’havia empès a fer el camí.

Dit d’altre manera, cal saber gaudir del camí, de cada una de les etapes i no creure que el goig es troba només quan s’arriba a la meta, perquè és la manera de tenir prou energia tant temps com faci falta per arribar finalment on t'has proposat.

Assolir qualsevol gran repte exigeix intel•ligència cognitiva i intel•ligència emocional, i no ens podem deixar portar només per les emocions. No es perquè s’hagi de ser fred, ben el contrari, és perquè se sap dosificar l’energia per assolir el que vols, i en arribar, després d’acceptar fer les passes tal com toca, sents encara més goig del que et podies imaginar, perquè saps també l’esforç, la paciència, les hores d’estudiar les circumstàncies i treballar-les perquè juguin al teu favor, que t’han calgut per obtenir l'èxit

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars