Europa: 30 milions d'euros addicionals per a la promoció de productes agrícoles europeus

de setembre 04, 2014


La Comissió destina 30 milions d’euros addicionals per a la promoció de productes agrícoles europeus en resposta a les mesures russes

Ahiri la Comissió confirma la seva intenció d'assignar, a partir del 2015, 30 milions d'euros més a les campanyes de promoció de productes agrícoles, que cal sumar als 60 milions d'euros del pressupost anual de la PAC. Com que les campanyes de promoció de la PAC han de ser cofinançades pels Estats membres, aquest canvi podria suposar un import addicional de 60 milions d'euros per fer campanyes de promoció de productes agrícoles. Aquest esforç financer té per objectiu pal·liar l'impacte de les mesures russes preses contra alguns productes agrícoles de la UE i començarà amb les campanyes de promoció que caldrà presentar abans no acabi el mes de setembre.
En paraules del comissari europeu d'agricultura i desenvolupament rural, Dacian Cioloș, «les campanyes de promoció són un dels instruments de la PAC que es poden fer servir a mig termini per fer front a les dificultats que la prohibició russa pot crear en diversos mercats i ajudar els productors a trobar-ne de nous dins i fora de la UE. Aquest canvi que avui introduïm suposa que es disposarà de 60 milions d'euros per a les campanyes de promoció que es presentin abans no acabi el mes de setembre. Com que aquestes campanyes són cofinançades per les organitzacions promotores nacionals, això vol dir que a partir del 2015 es podrien començar a engegar campanyes de promoció per valor de 120 milions d'euros. Demano a les organitzacions agràries que aprofitin aquesta oportunitat al màxim i que en les setmanes vinents presentin campanyes de promoció ben ambicioses».
Aquest anunci complementa, d'una banda, les mesures excepcionals que ja s'han pres de recolzament del mercat de préssecs i nectarines (33 milions d'euros) i d'altres fruites i hortalisses peribles (125 milions d'euros) i, de l'altra, les ajudes a l'emmagatzematge privat de mantega, llet desnatada en pols i formatge que es van anunciar la setmana passada i que entraran en vigor aquesta.
Si necessiteu més informació sobre les mesures adoptades d'ençà que els russos van començar a aplicar les seves el 7 d'agost, vegeu els comunicats següents: IP/14/920IP/14/932 iIP/14/954.
Rerefons
Cada any la UE destina uns 60 milions d'euros a cofinançar campanyes de promoció, que s'assignen en dos trams: fins a 30 milions d'euros per a les campanyes que es presentin durant el primer tram i la resta per a les que es presentin durant el segon tram. Les organitzacions disposen fins a finals del mes de setembre o del mes de febrer per presentar als Estats membres les seves campanyes de promoció. A continuació, els Estats membres presenten a la Comissió una selecció de les seves campanyes perquè aquesta les avaluï. L'anunci d'avui suposa que les campanyes que presentin aquest mes els Estats membres disposaran de fins a 60 milions d'euros.
La UE finança fins al 50 % del cost d'aquestes mesures (fins al 60 % en el cas de campanyes de promoció del consum de fruites i hortalisses per part de la canalla) i la resta corre a càrrec dels Estats membres i de les organitzacions professionals o interprofessionals que les hagin proposat. La iniciativa que hem pres avui aporta 30 milions d'euros més del pressupost de la UE de manera que, comptat i debatut, s'invertiran gairebé 60 milions d'euros més dels previstos en campanyes de promoció de la UE. La Comissió donarà prioritat a les campanyes de promoció de productes que haurien pogut ser exportats a Rússia.

NB: les noves normes sobre les campanyes de promoció que es van adoptar enguany entraran en vigor a temps de ser incloses en l'exercici pressupostari del 2016.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars