Sitges: 7es Jornades de la Penedesfera (Inscripció i Programa)

de juliol 30, 2014


Rellevància del patrimoni cultural i posada en valor a través de les TIC: 
La temàtica de l'esdeveniment gira entorn el patrimoni cultural, la seva posada en valor gràcies a les TIC i la seva aplicació a la Societat de la Informació i el Coneixement. 


Inscripcions: Tots els actes són gratuïts, només cal una inscripció prèvia. Es podran seguir a http://www.penedesfera.cat. El hashtag a twitter serà #Penedesfera #JEPSitges14.

Celebració de les Jornades: Sitges: 26 al 28 de setembre


Programa:

Divendres 26 de setembre de 2014, Saló d'Or del Palau Maricel

17:30 Inauguració de les 7es Jornades de la Penedesfera: “Patrimoni TIC”
17:45 Inici #5InstameetPenedès
Benvinguda als instagramers vinguts d'arreu i recollida d'informació sobre Sitges i les Jornades Europees del Patrimoni.
Entrega d'un detall de la Fundació puntCat als participants al 5è Instameet Penedès.
18:00 La Peça del Mes dels Museus de Sitges
Cap de nen, Alfred Sisquella Oriol. A càrrec d’Isidre Roset.
19:00 Les TIC als Museus de Sitges
La incorporació de les TIC en la museografia i l’ús de les xarxes socials als Museus de Sitges. Explicació de les reformes establertes als Museus de Sitges per Vinyet Panyella, Directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges (Museus de Sitges).
20:00 Malvasia&Blogs
Tast de Malvasia al capvespre des de les terrasses del Palau Maricel amb vistes al Mediterrani.
21:00 Fi del Malvasia&Blogs
Resta de la jornada: Participació i concurs fotogràfic #5InstameetPenedès dels espais i les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni a Sitges

Dissabte 27 de setembre de 2014, Saló d'Or del Palau Maricel

10:00 Taula rodona: Experiències TIC en el patrimoni del Penedès
11:00 Pausa per esmorzar (inclòs per als assistents a les jornades)
11:30 La Realitat augmentada en el patrimoni
Exposició d'experiències sobre la realitat augmentada en diferents museus i dels avantatges d'aquesta eina en la museografia. A càrrec d'Alexandra Prats de l'empresa MKT Cultural.
12:15 L'ús de les app com a guies de museus
Presentació de diferents guies de museus i itineraris patrimonials a través d'aplicacions mòbils. A càrrec d'Imma Losada de l'empresa Musguide.
13:00 Visita guiada als museus de Sitges
14:30 Fi de la visita guiada als museus de Sitges
Pausa per dinar
Resta de la jornada: Participació i concurs fotogràfic #5InstameetPenedès dels espais i les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni a Sitges

Diumenge 28 de setembre de 2014

De 10 a 15 h. Visites lliures i gratuïtes pels diferents espais patrimonials de Sitges
Coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni, els diferents museus i espais patrimonials de la vila restaran oberts. A banda del Palau Maricel, la Fundació Stämpfli, el Museu Romàntic Can Llopis i el Cementiri de Sant Sebastià, el municipi de Sitges també ofereix tot un gran llistat d'edificis i espais catalogats que convè anar descobrint tot endinsant-se pels diferents carrers de la vila.
Resta de la jornada: Participació i concurs fotogràfic #5InstameetPenedès dels espais i les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni a Sitges

00:00 Cloenda on-line de les jornades i del #5InstameetPenedès
Les 3 millors galeries de fotos publicades a Instagram abans de les 12 de la nit del diumenge rebran un lot de productes de malvasia de Sitges, una visita guiada als Museus de Sitges i una Ruta de la Malvasia, respectivament. Per optar als premis cal que les fotos siguin etiquetades amb els hashtags #5InstameetPenedès #Penedesfera #JEPSitges14, així com ser seguidor dePenedesfera a Instagram, mitjà per on es comunicarà els guanyadors.
 
Organitza:
Penedesfera i Cultura Penedès (secció TIC de l'IEP)
Col·labora:

L’organització de l'esdeveniment és a càrrec de la Penedesfera, comunitat de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès, aquells que tenen relació amb l’àmbit de les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, amb més de 1.100 membres, juntament amb el portal Cultura Penedès, formant la secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP). En aquesta edició de les Jornades de la Penedesfera, també s'hi comptarà en l'organització amb el Consorci del Patrimoni de Sitges, constituït per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges, i encarregat de la gestió, la conservació i la divulgació del Museu Cau Ferrat, el Museu Maricel, el Palau Maricel i el Museu Romàntic de Can Llopis, així com de les col·leccions que ens ells s’hi alberguen.






You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars