Europa: Informació per Ciutadants UE: Telèfon d'emergència i per a desaparció de menors

de juliol 21, 2014

TELÈFON D'EMERGÈNCIA I PER A DESAPARCIÓ DE MENORS

Els ciutadans de la Unió Europea disposen d'un número d'emergència únic i gratuït per a tota la UE. Es pot trucar al 112 des de qualsevol telèfon fixe o mòbil i l'afectat serà atès per un especialista que transferirà directament la trucada al servei d'emergència corresponent (policia, bombers, etc).
Segons les dades de l'últim Eurobaròmetre (2013) encara hi ha una gran desconeixença sobre aquest número de telèfon, que pot ajudar a salvar vides arreu de la UE. De fet, només un 27% dels enquestats van saber identificar aquest telèfon directament. A Espanya el nivell de reconeixement era lleugerament més elevat i arribava fins el 30%.
El número d'emergència europea va ser el 1991. Amb l'augment de de viatges al llarg de la Unió, ja sigui per feina o plaer, aquest número ha esdevingut cada vegada més important. El 112 també s'utilitza en alguns països fora de la UE com Suïssa o fins i tot Sud Àfrica i és disponible des de qualsevol xarxa mòbil de tot el món.
eCall: el juny del 2013 la Comissió Europea va adoptar dues propostes per garantir que en un futur proper els vehicles realitzin una trucada automàtica als serveis d'emergència en cas d'accident greu. Aquesta proposta ja ha obtingut la llum verda del Parlament Europeu. Més informació aquí
DESAPARICIÓ DE MENORS: 116000
A la UE hi ha un número d'ajuda comú (116 000) al qual es pot trucar per denunciar la desaparició d'un menor. En  cas que un ciutadà hagi perdut el seu fill o si es té notícia d'un menor desaparegut, es pot trucar a aquest número, on uns professionals respondran les preguntes jurídiques o administratives i donaran suport psicològic. 
ALTRES TELÈFONS ÚTILS
Davant de qualsevol dubte sobre la UE (com utilitzar els drets com a passatgers, consumidors, etc.) es pot trucar de manera gratuïta i des de qualsevol punt de la UE  al número d'Europe Direct0 800 6 7 8 9 10 11,que atén en qualsevol de les llengües oficials de les 9 del matí a les 6 de la tarda.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars