Europa: Informació pels Viatgers: Què es pot portar? (Aliments, Alcohol, Tabac, Diners)

de juliol 21, 2014

 

ALIMENTS I D'ALTRES PRODUCTES D'ORIGEN ANIMAL

Dins de la UE
En els viatges dins de la UE no hi ha cap restricció per portar carn, lactis o d'altres productes derivats dels animals, donat que tots els Estats membres tenen unes normes veterinàries comunes. Tot i això, hi pot haver restriccions puntuals en casos de brots localitzats de malalties animals. Les mateixes normes s'apliquen amb els viatges a Andorra, Liechtenstein, Noruega, Sant Marí i Suïssa.
Fora de la UE
Si s'arriba a la UE procedent d'un país de fora de la Unió que no sigui Andorra, Liechtenstein, Noruega, Sant Marí o Suïssa no es pot transportar carn ni productes lactis sense la documentació veterinària oficial llevat de casos molt concrets com ara la llet en pols per a lactants, menjar per a bebès o aliments especials per necessitats mediques. També es poden portar quantitats limitades i per a ús personal d'altres productes d'origen animal com ara mel, productes de pesca o cargols.
Els viatgers procedents de Illes Feroe, Groenlàndia i Islàndia poden entrar a la UE quantitats limitades de carn i productes lactis per a consum personal.

ALCOHOL I TABAC

Entre països de la UE (i Liechtenstein, Islàndia i Noruega) es pot portar alcohol i begudes sempre que estiguin per sota d'aquests límits:
  • 800 cigarretes
  • 400 purets
  • 200 cigars
  • 1 kg de tabac
  • 10 litres de licors
  • 20 litres de vi d'altra graduació (porto, xerès, etc.)
  • 90 litres de vi (inclosos un màxim de 60 litres d'escumós)
  • 110 litres de cervesa
Els països de la UE poden limitar la quantitat de cigarretes que autoritzen a entrar des d'altres Estats membres que encara no apliquin un nivell mínim d'impostos especials al tabac. El límit, però, no pot ser inferior a 300 cigarretes. En cas de dubte, cal contactar les autoritats duaneres del país de destí.
Si el tabac o l'alcohol estan dins d'aquests límits considerats per a ús personal, no s'han de pagar impostos especials al país de destí. Els viatgers menors de 17 anys no poden portar cap quantitat d'alcohol o tabac.

DINERS

Es poden portar sense restriccions fins a 10.000 euros.
Tant si viatgem dins de la UE com si volem sortir o entrar d'un territori de la UE amb una quantitat igual o superior a 10.000 euros (o l'equivalent en d'altres divises), cal declarar-ho davant de les autoritats duaneres.

En aquesta adreça Choose translations of the previous link es poden trobar els formularis de declaració i més informació sobre les autoritats duaneres als diferents països de la UE:

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars