Europa: Informació pels Viatger - Qualitat de les Aigües de Bany

de juliol 21, 2014


QUALITAT DE LES AIGÜES DE BANY

L'Agència Europea de Medi Ambient (EEA) elabora cada any un informe sobre la qualitat de les aigües de bany en 22.000 indrets al llarg de la UE. Per fer-ho possible, les administracions locals controlen les mostres en les platges locals, recollint-ne a la primavera i durant tota la temporada de bany. La qualitat de les aigües de bany pot ser qualificada d' "excel·lent", "bona", "suficient" o "insuficient". Les qualificacions es basen en els nivells de dos tipus de bactèries indicatives de la contaminació procedent de les aigües residuals o animals. Aquestes bactèries poden provocar trastorns (vòmits i diarrea) en cas d'ingesta.
Enguany, l'EEA ha publicat un mapa interactiu que mostra de manera fàcil per a l'usuari els resultats de cada indret l'any 2013.
Pel que fa als resultats, la qualitat de l'aigua a les platges, rius i llacs europeus va ser en general alta durant el 2013 i més del 95% dels indrets estudiats complien els requisits mínims. Segons les dades obtingudes, la qualitat de l'aigua a la costa va ser lleugerament millor que la de les aigües de bany interiors.

Totes les aigües de bany a Xipre i Luxemburg van ser considerades "excel·lents". A aquests països els segueixen Malta, amb el 99% d'excel·lents, Croàcia, amb el 95% i Grècia on el 93% de les aigües de bany van obtenir la qualificació més alta. A l'altra banda de la taula, els Estats membres que van obtenir un nombre més elevat d'indrets amb una qualificació d'"insuficient" van ser Estònia, amb un 6%, els Països Baixos, amb un 5%, Bèlgica (4%), Espanya (3%) i Irlanda (3%).

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars