Europa: Informacio pels Ciutadans UE - Targeta Sanitària Europea

de juliol 21, 2014


TARGETA SANITÀRIA EUROPEA

La Targeta Sanitària Europea (TSE) és un document que permet als ciutadans de la UE rebre el tractament mèdic necessari durant una estança temporal en qualsevol Estat membre de la UE en les mateixes condicions que els nacionals d'aquell estat.
QUI LA POT DEMANAR?
La TSE és gratuïta i la pot demanar  qualsevol ciutadà que estigui assegurat o cobert per un sistema de seguretat social Estatal en qualsevol Estat membre de la UE, Islàndia, Liechtenstein, Noruega o Suïssa. El document és personal i, per tant, en cas de viatjar en família, cada membre de la família ha de tenir la seva pròpia targeta.

QUINA ASSISTÈNCIA ES POT REBRE AMB LA TSE?
En presentar la Tarjeta Sanitària Europea un ciutadà ha de rebre atenció santiària en les mateixes condicions i al mateix preu que les persones assegurades en aquell país. Cal tenir en compte que els sistemes de santiat pública de cada país són diferents i, per tant, serveis que en un país són gratuïts poden no ser-ho en d'altres.
A ON S'HA DE SOL·LICITAR?
A les oficines de la Seguretat Social (amb cita prèvia).
Per telèfon al número 901166565
Hi ha 200 milions de TSE en circulació (3.319.472 a Espanya, segons les últimes dades disponibles, de 2013), el que correspon al 83,2% de la població assegurada.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars