Arqueologia: Projecte per digitalitzar les troballes que Woolley va fer a UR

de juliol 24, 2014

Autor fotografia. Raminathicket2

El Museu Britànic amb la col·laboració del Penn Museu (University of Pennsilvania Museum of Archaeology and Anthropology) i de la Fundació Leon Levy estan desenvolupant un projecte per posar a l'abast dels internautes les troballes arqueològiques que Sir Leonard Woolley va realitzar a l'antiga ciutat d'Ur.  Sir Leonard Woolley va iniciar aquestes excavacions el 1922 i fins el 1936 va fer notables descobriments per a continuació cercar els lligams entre les antigues cultures del mar Egeu i les de Mesopotàmia.

Ara el projecte cerca oferir una visió dels objectes i dels textos trobats en les excavacions digitalitzant tot el seu contingut. 

Una de les peces més curioses que es van trobar en aquestes excavacions és el Moltó dels Matolls, a més de l'aixovar de joies de la reina Pu-Abi, i des d'un punt de vista menys espectacular però molt interessant pel seu testimoni els més de 10.000 texts escrits en tauletes de fang i escriptura cuneiforme. 

A tall d'anècdota, Max Mallowan, qui va ser segon marit d'Agatha Christie va ser ajudant de Wolley a les excavacions d'Ur i aquestes van ser motiu d'inspiració per l'obra d'aquesta gran novel·lista "Assassinat a Mesopotàmia". Mallowan va ser també un gran arqueòleg, i Agatha Christie va escriure un llibre de títol "Com, Tell Me How You Live on relata la seva experiència arqueológica. Utilitza al llibre la paraula "Tell" que a a més de voler dir en anglés "dir" (tell me - digueu-me) s'utilitza per a designar un lloc arqueològic.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars