Resultats de l'ECOFIN del 20 de juny (versió original completa en anglès)

de juny 21, 2014



Document ECOFIN 06 20 2014 English version
Entre els acords es propugnen modificacions en les regles fiscals a la UE per tal d'evitar llacunes jurídiques que actualment existeixen i que serveixen perquè els grups empresarials aprofitin aquests desajustos per evitar el pagament d'impostos d'alguns tipus de beneficis que es distribueixen dins el grup.

El Consell ha acordat una modificació de les regles fiscals de la UE per tal d'evitar que la no imposició doble de
grups empresarials que es deriven dels acords de préstec híbrids.
Això tancarà una llacuna jurídica que actualment permet als grups de societats per explotar desajustaments entre
les normes fiscals nacionals per tal d'evitar el pagament d'impostos en alguns tipus de beneficis distribuïts dins del grup.

Així mateix ha adoptat decisions en relació a procediments de dèficit excessiu a Bèlgica, República Txeca, Dinamarca el Països Baixos, Àustria i Eslovàquia ja que les dades confirmen que han reduït els seus dèficits per sota el 3 % del PIB.

Recomana la incorporació de Lituània a la Zona Euro a partir de l'1 de gener de 2015, mostrant-se d'acord amb l'avaluació que la Comissió ja havia fet al respecte, segons la qual Lituània ha assolit un alt grau de convergència i compleix les condicions per a poder adoptar l'euro com a moneda. Aquesta proposta serà sotmesa al Consell Europeu.

També va aprovar:

  •  l'aplicació d'un codi de conducta destinat a eliminar situacions fiscals pernicioses per a la competència
  • un projecte de Directiva sobre la fiscalitat dels productes energètics
  • una proposta de Directiva envers a la creació d'una declaració d'IVA estàndard per tal de reduir la càrrega administrativa de les PIME   


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars