Llorenç del Penedès: Inauguració de l'Exposició l'Esport a Llorenç

de juny 26, 2014


Llorenç va retre un reconeixement públic a les entitats i persones que han contribuït a fer de l’esport una realitat viscuda amb rellevància a nivell social.

L’acció es va evidenciar a través d’una exposició, que es va inaugurar el diumenge 22 de juny, com a acte principal de la celebració de Sant Joan.

En els parlaments d’inauguració, l’alcalde Salvador Sonet, va demanar que tothom sabés disculpar els possibles descuits que es podien haver produït davant la evident impossibilitat d’incloure tothom qui hagués fet alguna aportació per l’esport a Llorenç. L’exposició esmenta només una selecció d’entitats i persones, donada la realitat que hi ha moltíssima gent involucrada d’una o altra manera en el món de l’esport –competint o com a col•laborador.

L’exposició es basa en un recull fotogràfic i històric de Llorenç i l’esport. Hi ha entitats amb un bagatge amplíssim, com el Llorenç C. F. que, amb una trajectòria de més de 90 anys, és l’entitat esportiva més antiga, però també hi ha l’Associació Excursionista Montmell, El Club Patí Llorenç, el Club Bàsquet Llorenç o l’Associació Esportiva Ramon Sicart, que són història viva del poble.

Quant a les persones que han aconseguit fites importants, es destaquen els practicants del Patinatge artístic sobre rodes, iniciats al Club Patí Llorenç, amb el qual van assolir algunes classificacions importants. L’any 2009, l’Ada Lluch, l’Eva Marruecos, l’Ester Casals, la Meritxell Casals i la Rebeca Martí, junt amb les seves companyes del Club Patí Reus, van arribar al subcampionat del món i l’any 2011 van aconseguir la medalla de bronze. Aquest any, l’entrenador Josep M. Ribas i les patinadores Iris Serramià i Marta Mulet, dins de l’equip del Club Patí Vendrell, han aconseguit el Campionat d’Europa.

En el món del futbol es destaca les figures de Ramon Sicart, que va jugar a primera divisió i va fer molt pel C. F. Llorenç, de fet, el Camp d’esports municipal porta el seu nom. També s’esmenten el Josep Rafecas, el Josep Palau o el Josep Gonzàlez, cadascun en la seva vessant -donant suport al club des de l’acompanyament d’equips o en la gestió interna del club.

L’Associació Excursionista Montmell està representada pel Sr. Marcel Ràfols, com a pioner de l’entitat. El bàsquet també té el seu representant amb l’Albert Viñas, que va jugar a primera divisió.

El motor queda reflectit per pilots que han assolit també les seves bones classificacions, com el Ton Galofré, el Josep Solanes i el Jordi Galofré, en el món del rally, o el Josep Guasch, el Joan Catà i el David Miquel en el món del motociclisme en diverses categories.

Com a esports individuals destaca la figura del Pedro Martín, que ha assolit diverses primeres classificacions a nivell d’Espanya en la modalitat de llançament de martell i l’Èlia Melendres, que va ser subcampiona d’Espanya de Fotografia en apnea.

L’exposició es podrà visitar fins el dia 20 de juliol a la Casa de cultura municipal.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars