Europa: Mesures per la protecció de l'euro davant la seva possible falsificació

de maig 07, 2014


Els ministres de finances de la UE han donat suport  a l'adopció de mesures que reforcen la protecció de l'euro i d'altres monedes a través del Dret Penal (IP/13/88). 

Les noves mesures, proposades per la Comissió el passat 5 de febrer de 2013, inclouran sancions dures pels delinqüents i mesures per reforçar la investigació transfronterera

La directiva va rebre el suport del Parlament Europeu a l'abril del 2014 (MEMO/14/303i s'espera que entri en vigor al juny del 2014.

Johannes Hahn, comissari europeu de Justícia durant l'absència electoral de la vicepresidenta Reding ha afirmat: "Aquestes mesures ajudaran a protegir un dels nostres actius més valuosos, l'euro. Els ciutadans i les empreses han de poder confiar en què els diners que tenen a les seves butxaques són autèntics. Aquells que vulguin debilitar la força de l'euro han de ser castigats. L'aprovació d'avui portarà a una major protecció de la nostra moneda, pels negocis honestos i pels ciutadans i és un avís als delinqüents".

Algirdas Šemeta, comissari europeu responsable de Fiscalitat, Unió Duanera i Lluita contra el Frau ha dit: "Aquestes noves regles contra la falsificació de l'euro reforçaran la confiança en la nostra moneda comuna i protegiran les empreses i els ciutadans perquè no acabin amb diners falsos a les seves butxaques. Mentre que el text final és menys punyent del que hauria volgut la Comissió, és un pas endavant important respecte on som avui. L'euro estarà més protegit contra els falsificadors gràcies a aquesta nova llei que s'adopta avui.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars