5a Edició del Barcelona Creative Commons Film Festival

de maig 21, 2014

BccN, el primer festival cinematogràfic del món en llicències Creative Commons (CC), se celebrarà del 5 al 8 de juny a l’auditori del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Un any més, BccN es consolida com l'espai de referència mundial per al cinema en CC: és un festival de cinema pioner dedicat exclusivament a les obres amb aquestes llicències i programa pel·lícules de gran qualitat adreçades a tots els públics, així com activitats per a professionals de la indústria cinematogràfica.

Durant els quatre dies del festival, el públic gaudirà d’una trentena d’obres en Creative Commons, entre les quals hi ha els  documentals i les ficcions més rellevants de l'any. Les temàtiques són variades, des del documental social fins al cinema d'autor. Algunes de les obres multigalardonades de la secció oficial són Se fa Saber, de Zoraida Roselló, Ciutat Morta, de Xavier Aritgues i Xapo Ortega, les estrenes internacional Hydro, de Xavi Tello i Rafa G. Sánchez i A cero, de Mina Trapp, i l'obra belga sobre els guanyadors i perdedors de la crisi Buy buy europe, de Pieter De Vos.

Tots aquests projectes cinematogràfics aporten novetats i solucions als problemes dels drets d'autor en l'era digital i comparteixen les llicències CC, una alternativa més flexible respecte al copyright tradicional. L’autor pot escollir entre 6 tipus de llicència en funció del grau de llibertat que vulgui donar a la seva obra.

Mai és tan fosc, amb Arcadi Oliveras
La gala inaugural, que tindrà lloc dijous 5 de juny als Cinemes Girona, presenta el documental Mai és tan fosc, d’Èrika Sánchez (Únicamente Severo Films, Espanya). L’obra és una road movie que segueix l’activista “altermundista” Arcadi Oliveras durant tres anys per comprendre els fonaments d’alguns moviments polítics i ciutadans com el 15M. Oliveras assistirà a la projecció i conversarà amb els espectadors.
Diumenge 8 l’auditori del MACBA acollirà la projecció de cloenda: el documental Explosing the invisible, de Marek Tuszynski (Tactical Technology Collective, Alemanya), que comptarà amb la presència del director. L’obra mostra històries de diferents investigadors −activistes,hackers i periodistes−, que vetllen per la transparència i la depuració de responsabilitats en plena era digital.

Una taula per a la indústria i una experiència de Live cinema
El tret de sortida del festival és la taula Europa Creativa Desk-MEDIA Catalunya, enguany centrada en “Noves formes d'exhibició per donar valor a les projeccions cinematogràfiques en sala”, que tindrà lloc dijous 5 de juny a l’Auditori de la Facultat de Comunicació de la Universitat Blanquerna. Professionals del cinema i estudiants reflexionaran sobre els formats més innovadors en exhibició: crowdscreening, theatrical on demand, live cinema, etc.

La secció Made in Barcelona, convocada per dissabte 7 al MACBA, permetrà un any més als joves autors presentar els seus curts i optar al premi de distribució Marvin & Wayne. A més d’això, el festival programa una selecció dels millors curts nacionals i internacionals.
Entre les novetats d’aquesta edició, hi ha també dues activitats paral·leles: el Workshop Videoacció del col·lectiu Left Hand Rotation, que tindrà lloc divendres 6 i dissabte 7 al barri del Raval, i l’estrena a Catalunya d'€urovisions, una proposta innovadora de Live cinema(cinema en directe), del col·lectiu European Souvenirs, integrat per artistes de diferents països. Es podrà veure divendres 6 de juny al MACBA.

BccN està organitzat pel col·lectiu Panorama 180 i és el primer festival del món que es pot copiar i forma part de la xarxa CCWorld que té, actualment, 20 festivals còpia a diversos països.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars