Tarragona: El documental 'La cadena humana', sobre l'ajuda humanitària de la UE al Sahel, al CaixaFòrum

d’abril 08, 2014



 
El documental 'La cadena humana' es pot veure des d'aquesta setmana al CaixaFòrum de Tarragona, en el marc del cicle 'Finestres al món' que organitza l'Àrea Internacional de l'Obra Social "La Caixa". El documental, produït per la Comissió Europea i el Programa Mundial d'Aliments, mostra els resultats de l'ajuda humanitària de la UE tot fent un seguiment dels projectes des del moment de la seva programació i organització, a Brussel·les, fins a la seva realització sobre el terreny.
'La cadena humana', és una pel·lícula de 30 minuts de durada dirigida per Paolo Barberi i Riccardo Russo i rodada el 2012 a Nigèria, Ghana, Togo i Brussel·les. La cinta s'ha subtitulat al català i al castellà gràcies a una col·laboració de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i l'Obra Social "La Caixa".

El documental mostra la realitat del Sahel, que ha patit tres dures sequeres en els darrers set anys, mentre que normalment aquet fenomen es produeix una vegada la dècada. És una realitat sovint oblidada: malgrat les bones collites del 2012, el preu del menjar a la regió del Sahel es manté molt alt, la taxa de malnutrició infantil no ha disminuït i moltes famílies es troben endeutades i empobrides després de quatre anys de crisis alimentàries consecutives. El documental mostra la triple crisi que afecta 18 milions de persones de 8 països diferents i les accions que s'estan realitzant per a pal·liar-la.

'La cadena humana' es projecta en el marc del cicle 'Finestres al món', dedicat als documentals de temàtica humanitària. El cicle ja es va poder veure al CaixaFòrum de Girona. Des d'aquesta setmana i fins el 27 d'abril la mostra es veurà al CaixaFòrum de Tarragona i més tard, els mesos de maig i abril, es projectarà també a Barcelona.

L'acció de la Comissió Europea al Sahel
Les mesures dutes a terme per la Comissió Europea giren en torn a tres grans eixos: l'atenuació de la crisi i la preparació per a les catàstrofes (de novembre de 2011 a febrer de 2012), la intervenció d'urgència (de març a octubre de 2012), i la recuperació (a partir de l'octubre de 2012). Durant el 2012 la Comissió Europea va mobilitzar un total de 338,5 milions d'euros per a les crisis alimentàries i nutrici ans de la regió del Sahel. En total 6,8 milions de persones s'han beneficiat de l'ajuda alimentària, 3,6 milions han rebut cures nutricionals i 850.000 infants han estat tractats de malnutrició aguda.

Finestres al món
Finestres al Món és un espai organitzat per l'Àrea Internacional de l'Obra Social "la Caixa" que presenta una mostra de curtmetratges protagonitzats per persones de diferents països del món que viuen situacions sovint molt adverses i que, malgrat això, afronten la realitat amb valentia. L’espai canvia la programació cada quatre setmanes i cada cicle consta de tres curtmetratges. Al costat de 'La cadena humana' es podrà veure 'Afganistán: un cabeza de familia de 8 años' i 'Jocelyn y el Coyote'.


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars