Europa: Declaració del President del Parlament Europeu, Martin Schulz amb motiu del 10è aniversari de l'ampliació de l'Unió Europea

d’abril 30, 2014

El president del Parlament Europeu, Martin Schulz , ha fet la següent declaració en la vigília del 10è aniversari de l'ampliació cap a l'Est de la Unió Europea .

" L'ampliació de la Unió Europea fa deu anys va ser un esdeveniment històric que mostraba una Europa que caminava cap a la reunificació definitiva i la reconciliació després del final de la Guerra Freda . Es va finalitzar la transició de molts països d'Europa central i oriental de la dominació comunista i l'economia dirigida a la democràcia i el lliure mercat . Es va expandir la zona d'estabilitat , seguretat , la llibertat i la prosperitat en el nostre continent .

Els recents esdeveniments a Ucraïna han mostrat com la gent comuna s'esforça per compartir aquests valors .

L'ampliació és una de les polítiques més reeixides de la UE . Les perspectives d'adhesió a la UE encoratgen als països candidats per construir sistemes polítics i econòmics , transparents i predictibles per garantir l'estat de dret i eradicar la corrupció . Els nous membres han rebut enormes fons de la UE per construir camins , netejar el medi ambient i la creació d'ocupació.

Hem construït el major mercat interior i el bloc comercial del món. En celebrar l'ampliació de la UE , cal recordar que només junts som forts i podem competir amb altres regions del món globalitzat .

La celebració de l’aniversari de l'ampliació i és un recordatori poderós del valor de la unitat i la cooperació en un moment en què molts populistes, demagogs i xenòfobs estan tractant de soscavar la fe en el nostre projecte europeu "

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars