El Vendrell: Conferència “El parlar penedesenc”

d’abril 24, 2014

Añadir leyenda


En Ramon Marrugat ha ofert aquesta tarda una xerrada didàctica, interessant, divertida i oberta a la intervenció dels assistents per parlar de com es parla al Penedès, aquelles paraules o expressions que són pròpies del territori o de vegades d’un sol poble.

Ramon Marrugat és filòleg i llibreter vilafranquí d’origen i resident a Tarragona es dedica des de fa uns quants anys a l’estudi de les particularitats del parlar penedesenc.

Moltes i molt curioses històries al voltant de les paraules, a títol de tast un parell de exemples: l’evolució que de lliurador va fer que la mesura amb que s’agafaven els llegums o la farina va passar a dir-se llaurador; un altre cas similar es dona a Llorenç del Penedès, amb el nom de Cumprativa. I ja com anècdota: un secretari que vingut de l’Aragó a treballar a l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys a la primera carta que va enviar a la seva família per explicar on treballava el va traduir per “San Jaime de los Demonios”.


Un cop acabada la conferència i es posterior col·loqui, amb moltes intervencions dels assistents, s’ha celebrat una petit acte en raó de la concessió de la Creu de Sant Jordi que li ha estat lliurada a l’Institut d’Estudis Penedesencs aquesta mateixa setmana. 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars