Declaració del president Barroso sobre el 10è aniversari de l'ampliació

d’abril 30, 2014











"L'1 de maig celebrem el 10è aniversari de la reunificació d'Europa. És el moment de recordar la importància que ha tingut l'adhesió d'aquests 10 Estats membres, no només per a ells, sinó també per tot Europa. Hem estat capaços de compartir l'estabilitat i seguretat i també hem contribuït a la prosperitat de la nostra època. Aquesta ampliació va reunificar Europa després de molts anys de divisió artificial. Va ser, de la mateixa manera, un camí cap a la consolidació de la democràcia, de la llibertat i de l'Estat de Dret per a molts milions de persones que anteriorment vivien al taló d'acer. Adherir-se a la Unió Europea també va ser una manera d'adherir-se a les democràcies, un símbol d'esperança i un futur millor per a milions de persones. Crec que podem dir que hem complert aquesta promesa.
La realitat és que, deu anys després, Europa és més forta, més pròspera i més segura tant a nivell polític, econòmic com cultural. L'ampliació ha convertit la UE en el mercat únic més gran del món. El creixement d'intercanvis comercials entre Estats membres aporta nous llocs de treball, inversions i més creixement. L'ampliació ha reforçat encara més el pes d'Europa al món. Amb una Unió de més de 500 milions de ciutadans tenim més presència a nivell global.
I ara que ens estem recuperant de la crisi econòmica, també convé recordar els èxits que ha aportat l'ampliació. Demostren que una Europa més unida i oberta és la millor manera de reforçar la nostra posició, defensar els nostres interessos i promoure els nostres valors comuns. Units comptem molt més en el món; units estem en millors condicions, no només de defensar els nostres interessos, sinó també de promoure els nostres valors"

Video declaració President Barroso

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars