Parlament Europeu: Millorar la Qualitat de Vida a Europa: Salut, Alimentació i Sostenibilitat

de gener 29, 2014

Carlo Cracco

El Parlament Europeu va corganitzar la conferència del ReACT  a Roma, aquest passat 23 de gener, centrada en la Salut la Sostenibilitat i el Aliments.  (Es tracta d'una dels cinc a celebrar a tot Europa sobre diferents temes abans de les eleccions europees de maig 2014).

Breu resum:
Sostenibilitat : "Els recursos són limitats , però les necessitats sempre creixen "
El Geòleg i assessor Mario Tozzi va iniciar la discussió dient que "Els canvis més grans en el món han ocorregut en els últims 50 anys , però no podem viure pretenent que estem en un món on els recursos són infinits "  Per la seva part Riccardo Valentini, expert en climatologia va assenyalar que "el 40% de la terra s'utilitza per a l'agricultura , però que el 2050, 8 de cada 10 persones viuran a les ciutats  i a les hores qui serà qui treballi la terra? "

Aliments : "Som el que mengem "
El xef Carlo Cracco va afirmar que salut i sostenibilitat van de la ma. " De cada deu coses que comprem , mengem només set. (La qual cosa vol dir que hi ha un alt índex de malbaratament d'aliments), per això va incidir en el fet que hem d'aprendre a comprar bé i que per això  necessitem començar a pensar el que mengem. i que tot això ja s'hauria d'ensenyar a l'escola . També va donar molta importància a l'etiquetatge perquè "Els compradors tenen el dret de saber el que mengen",  afegint que el bon menjar comença amb aconseguir ingredients de bona qualitat .

Salut : "Cap home és una illa , hem de cuidar l'un de l' altre"
Aquesta frase la va escriure per primer cop el poeta anglès John Donne,  Hugh Grant la va pronunciar a una pel·lícula, i Michele Mirabella experta en salut i periodista ho va repetir a la conferència, tots hem de cuidar de tots.  I ho va dir en relació productes i serveis que causen grans problemes de salut, així va afirmar que :
" El tabac , la falsificació de medicaments , l'accés a la salut ... Necessitem més directives europees per protegir tots els ciutadans europeus , i encara més que això: cal protegir tots els éssers humans ".

L'esdeveniment de Roma ha sigut el quart esdeveniment ReACT . El primer  va tenir lloc a París i es va centrar en l'ocupació , i el segon  a Varsòvia i es va ocupar del  paper de la UE al món , el tercer  a Frankfurt i es va centrar en la importància d'invertir en Valors Europeus.

Madrid 20 de febrer seu de la ReACT sobre Economia.
Està previst que la conferència reuneixi experts i  ciutadans per a debatre els reptes més importants al quals s'enfronta la UE en aquests moments.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars