La catalana Núria Sebastián Gallés, nova vicepresidenta del Consell Europeu de Recerca

de gener 21, 2014




Núria Sebastián Gallés, professora de Psicologia en el departament de Tecnologies de la Informació i de la Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra i membre del Consell Científic del Consell Europeu de Recerca (ERC per les seves sigles en anglès), acaba de ser escollida vicepresidenta d'aquest organisme paneuropeu destinat a reforçar el caràcter científic, la creativitat i l'excel·lència de la investigació europea.
Juntament amb els altres dos vicepresidents, Pavel Exner i Carl-Henrik Heldin, la seva principal tasca serà la d'assistir el recent nomenat president de l'ERC, el professor Jean-Pierre Bourguignon. A més, Núria Sebastián Gallés serà la responsable d'una de les tres àrees en què es divideix l'ERC, la de Ciències Socials i Humanitats. Aquest nomenament representa un canvi en l'organigrama del Consell Europeu de Recerca que comptarà amb tres vicepresidents en comptes de amb dos com era habitual fins ara.
Aquesta no és la primera vegada que un català està al capdamunt de l'organització del Consell Europeu de Recerca. L'actual conseller de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas- Colell, va ser-ne secretari general del juliol del 2009 fins a l'agost de 2010.
Núria Sebastián Gallés
Actualment és professora de psicologia del Departament de Tecnologies de la Informació i la Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i dirigeix el grup de recerca sobre adquisició i percepció de la parla de la UPF. Núria Sebastián treballa en l'estudi del procés d'aprenentatge de les llengües centrat, especialment, en les poblacions bilingües.
Va iniciar la seva carrera com a psicòloga experimental a la Universitat de Barcelona el 1986, i després d'una formació postdoctoral a l'institut Max Planck i el CNRS de París, va ser nomenada professora associada de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona, i el 2002 va passar a ser professora titular. Des del 2009 treballa com a investigadora i docent a la Universitat Pompeu Fabra.
Núria Sebastián Gallés ha estat investigadora invitada en diferents centres de recerca com la IRCS de la Universitat de Pennsilvània o l'ICN de la Universtiy College de Londres o la Universitat de Chicago. El seu treball ha estat reconegut internacionalment amb el premi de la Fundació James S. Mc Donnell l'any 2001. El 2009 va obtenir el prmei Acadèmia de la ICREA i el 2012 la medalla Narcís Monturiol com a reconeixement a la seva contribució científica.
Consell Europeu de Recerca
El Consell Europeu de Recerca va ser fundat l'any 2007 per la Unió Europea i és el primer organisme paneuropeu de recerca d'avantguarda. La seva finalitat és la de reforçar el caràcter científic, la creativitat i l'excel·lència de la recerca europea tot promovent la competició pel finançament entre els millors investigadors. Sota el nou Programa Marc de Recerca i Innovació de la UE 2014-2020, Horizon 2020, l'ERC compta amb un pressupost de 13.000 milions d'euros, és a dir, de 5.500 milions més que el període anterior. Des del seu inici, al 2007, l'ERC ha finançat projectes de prop de 4.000 investigadors.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars