El Parlament Europeu fa una crida als Estats Membre per tractar els gossos del carrer amb més humanitat.

de gener 13, 2014



Arrel un atac mortal d’un gos a un nen de quatre anys succeït a Romania, aquest país va decidir adoptar una llei per la qual es volia sotmetre a una eutanàsia massiva a tots els gossos que estiguessin pel carrer. La reacció dels ciutadans europeus va ser aclaparadora en contra, ja que els defensors dels animals han vingut denunciant que aquest fet comportava un tractament brutal, a més de demanar que s’havia de cercar estratègies millors per afrontar el tema dels gossos abandonats o perduts que volten sols.

Davant aquesta reacció de la ciutadania, el Parlament Europeu, sent conscient dels problemes que existeixen en relació al control de la població d’animals de companyia que pateixen alguns dels Estats membre, i aquest cas concret Romania;  ha publicat avui un  comunicat on, a més de recollir el que s’explica al primer paràgraf d’aquest post, explica quina ha estat l'actuació que ha dut a terme envers  aquest problema;  a la vegada que ha aprofitat per a incidir en la necessitat de consolidar que Europa sigui un espai on ens preocupem pels animals de companyia, en especial gossos i gats.

Ha recordat el Parlament Europeu que l’actual Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE) a l’art. 13 demana que hi hagi especial atenció al benestar dels animals a l’hora de crear i aplicar les polítiques a la UE, però que a la vegada aquest article no és base legal suficient, en relació a com fer  front a les qüestions relatives a aquest benestar dels animals; per això el que compte  són les lleis que cada estat té al respecte.

Dins les seves actuacions en relació al benestar dels animals, el Parlament amb data 4 de juliol de 2012 va adoptar una resolució en relació a establir un marc jurídic comunitari per a la protecció dels animals domèstics i dels animals abandonats [2012/2670 (RSP)]. En aquesta resolució s’instava a la Comissió que, entre d’altres coses, proposés estratègies pel tema dels animals de carrer.

Així mateix, amb data 28 d’octubre de 2013 va tenir lloc una Conferència sobre el benestar dels gossos i gats a la Unió Europea, sota el lema “Construir una Europa que es preocupa pels animals de companyia”, que va organitzar la Comissió Europea a Brussel•les.

Pel que fa a accions concretes en relació al cas dels gossos a Romania, al Parlament Europeu existeix l’Intergrup Benestar i Conservació dels Animals  (Welfare and Conservation of Animals), el qual es va reunir la primera setmana d’aquest any amb les autoritats de Bucarest  i amb representants d’ ONG’s per tractar el tema dels gossos de carrer per tal de fer present a tots ells, la preocupació expressada pels ciutadans europeus (han sigut milers els correus electrònics que han rebut al Parlament Europeu) i tenir dades de primera ma sobre la situació dels gossos de carrer.

Aquesta visita i les diferents reunions que per separat van mantenir amb representants de la Federació Nacional de Protecció dels Animals ( PAAF ) , amb el Dr Maximilian Dragan , el Cap de la Unitat d'Identificació , Registre i Protecció dels Animals en el Nacional de Sanitat Veterinària i l'Autoritat de Seguretat Alimentària de Romania - ANSVSA i el seu equip , així com amb Sorin Mircea Oprescu , batlle general de Bucarest, van estar seguides molt de prop per la premsa romanesa. (La Delegació de l’Intergrup del Parlament Europeu sobre el Benestar i Convervació dels animals va ser encapçalada per Januz Wojceichwoski  i Andrea Zanoni).

Dins les dades ofertes al resum de les trobades, s’ha fet constar la necessitat que el control dels animals abandonats que viuen al carrer s’ha de fer amb garantia que es dur a terme respectant-los.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars