Màgia al Món Romà

de desembre 20, 2013

Un moment de l'actuació del grup Nemesis
on un ciutadà romà anava a visitar la bruixa
per fer una maledicció escrita sobre una
plaqueta de bronze.
Foto: Dolors Garcia


El passat 23 de novembre va tenir lloc a la Sala Portal del Pardo una representació teatral on es va realitzar una reconstrucció històrica que ens va apropar als rituals, creences i estris màgics relatius a la cultura romana.
La presentació prèvia a la representació va permetre conèixer la importància dels talismans i les seves molt diverses formes.






Practicant "Fetilleria" per aconseguir
l'amor del seu estimat.
Foto: Dolors Garcia

Els romans eren molt supersticiosos i el seu llegat “màgic” ha estat i continua estant present en el context cultural actual, des del conjurs, a l’ouija, o el vudú romà que es coneixia com a fetilleria.  Moltes obres literàries posteriors s’han vist influenciades per aquesta cultura de la màgia, com el Frankestein de Mary Shelley,  l’aprenent de bruixot de la pel•lícula “Fantasia” de Walt Disney, o els mateixos conjurs de Harry Potter.





El perfum, els aromes, són altres elements
lligats al món màgic.
Foto: Dolors Garcia

La representació es va centrar especialment en les tauletes de malediccions, un costum molt estès, escrites amb un punxó on es demanaven mals per adversaris o enemics; i un acte de fetilleria on una dona demanava obtenir l’amor del seu estimat.

Prèviament es van poder veure un seguit de talismans lligats amb el desig de protecció, salut o bona sort.

La representació va anar a càrrec del grup Nemesis.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars