Europa: Noves disposicions per l´ús de telèfons mòbils, tauletes i llibres electrònics als avions.

de desembre 09, 2013



La UE amplia l'ús de dispositius electrònics en els avions
La Agència Europea de Seguretat Aèria (AESA) actualitza avui la seva guia sobre l'ús en els avions de dispositius electrònics portàtils, inclosos telèfons intel·ligents, tauletes i lectors de llibres electrònics. L'Agència confirma que aquesta mena de dispositius es podran deixar encesos en mode avió durant tota la durada del vol, fins i tot en les fases de rodada, enlairament i aterratge. El vicepresident de la Comissió Europea i comissari de transport, Siim Kallas, ha demanat a l'Agència que acceleri les tasques per revisar les normes sobre l'ús de dispositius electrònics en mode avió en els avions i permetre expressament aquest ús a la guia que publicarà a començaments d'any.

La nova guia
La nova guia sobre seguretat aèria que avui publiquem inclou una referència als dispositius electrònics portàtils i permet el seu ús en mode avió durant tota la durada del vol. Fins ara calia apagar-los del tot durant les fases de rodada, enlairament i aterratge.

Propers passos: bluetooth, wi-fi i telèfons mòbils
El comissari europeu de transport, Siim Kallas, ha demanat a l'Agencia Europea de Seguretat Aèria (AESA) que acceleri la revisió de l'ús de dispositius electrònics en els avions i que l'autoritzi a la nova edició de la guia sobre seguretat aèria que es publicarà els propers mesos.

En general, les companyies aèries no permeten actualment l'ús de connexions telefòniques o de wi-fi en els avions. Avui dia, la connexió a la xarxa mòbil només és possible en avions especialment equipats i sempre en altitud de creuer (3 000 m). En aquests casos, els passatgers no es connecten directament a la xarxa terrestre, sinó a través de l'antena de l'avió. Ara per ara, hi ha molts pocs avions equipats amb aquest sistema, però és d'esperar que el seu nombre vagi creixent els propers anys. La Comissió Europea ha pres un seguit de decisions en matèria de telecomunicacions perquè en el futur els avions puguin oferir connexions en 3G i en 4G.

Què podrem fer dalt d'un avió?
Ara correspon a cada companyia aèria actualitzar les seves normes de funcionament. S'espera que moltes ho facin les properes setmanes. En qualsevol cas, els passatgers sempre hauran de respectar les normes de seguretat de la tripulació i fer servir els seus dispositius electrònics només quan els ho permetin.
De moment, quan podrem fer servir el telèfon intel·ligent, la tauleta, el lector de llibres electrònics o el reproductor de música?
Mode vol activat
Mode vol desactivat
A terra (fase de rodada)
Sí, però caldrà sempre prestar atenció a les instruccions de seguretat de la tripulació i haver desat els objectes pesants en el portaequipatges.
No
EnlairamentNo
Velocitat de creuer
Sí, però només en els avions especialment equipats i quan ho permeti la tripulació.
AterratgeNo


En paraules del comissari, «tots voldríem estar connectats durant el vol, però aquí el que mana és la seguretat. He demanat que es revisi la normativa tenint en compte un principi ben clar: si no és segur, no ho autoritzarem; però si és segur, en permetrem l'ús sempre que es respectin les normes. Avui fem, doncs, un primer pas per ampliar l'ús d'aquesta mena de dispositius electrònics durant la fase de rodada, enlairament i aterratge. El pas següent serà estudiar com mantenir-se connectat a la xarxa mòbil durant tot el vol. Això demanarà temps i moltes proves tècniques. L'any que ve esperem poder publicar una nova guia sobre l'ús de dispositius de transmissió de veu i de dades en els avions comercials europeus».

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars