El Vendrell: Visor 13 Literatures / IX Jornada literària

de novembre 11, 2013


El proper dissabte els amants de la literatura tenen una cita de gran interès amb motiu d’aquesta novena edició d’unes jornades, que malgrat tots les dificultats, continua oferint any rere any una oportunitat per a endinsar-se en el món de la literatura més enllà de les grans campanyes de marketing  lligades al món dels best sellers.

Les temàtiques de les taules que es desenvoluparant el proper dissabte són:
Literatura híbrida: altres cuines literàries. 
Amb Marçal Font Espí, Miquel Otero  i Juan Soto Ivars.
Modera José Luis Espina. 
S'inciará a les 11 hores.




Literatura infantil i juvenil: públics i continguts.
Amb Susana Vallejo, Maite Carranza, Àngel Burgas i Elisenda Roca
Modera: Mª Dolores García Pastor
S'iniciarà a les 12:30 hores

Editors: noves propostes en temps de canvi
Amb Olga Martínez (Editorial Candaya), Gabriel Bravo (Editorial Morsa) i Francesc Mestres (El cep i la nansa Edicions)
Modera: José Luis Espina
S'iniciará a les 17 hores

Sèries de TV: literatura en pantalla
Amb Jorge Carrión i Alberto Rey
Modera: José Luis Espina
S'iniciará a les 18:30 hores

Cal destacar molt especialment la difícil tasca de les petites editorials, més properes a l'ideal de l'editor de principis de segle XX, compromés amb la literatura i allunyat de comportament purament mercantilistes, que encara continuen presents en el teixit cultural del país  i que contribueixen de manera essencial a l'existència de vies per a publicar obres que d'altra manera resultarien més complex poder trobar al mercat.

El passat divendres, a la inauguració de l'exposició "Vanished Dreams" de Pilar Baumann, vaig tenir el plaer de poder parlar uns instants amb José Luis Espina, motor i ànima de Visor 13. El que vull destacar d'aquella conversa és el fet que la constància i l'entusiasme han sigut dos elements vitals per aconseguir que al Vendrell es pugi gaudir d'unes jornades dignes de un Tarragona o un Barcelona, per la seva qualitat i per la participació de destacades personalitats del món de la literatura.

L'entrada i assistència és gratuïta, i durant tot el dia es pot apropar-se per assitir a una, a varies o a totes les taules.

La jornada tindrà lloc al Restaurant Xaloquell - Sala Nordica (Carrer Cantàbric, 10 - Platja de San Salvador - El Vendrell) 

L'acte està organitzat per la Regidoria de Cultura de  l'Ajuntament del Vendrell; Braquet Cultura;  amb la col·laboració del Restaurant Xaloquell i de les caves Jané Ventura, qui ofereix al migdia la degustació d'una copa de cava. 

 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars