L'Optimisme de la Voluntat: Heide Pfüetzner: Crear malgrat patir Esclerosis Lateral Amiotròfica

de juliol 21, 2013


No se si mai heu sentit parlar de Heide Pfüetzner, però si que estic segura que algun cop n’heu sentit parlar d’una malaltia anomenada esclerosis. La Heide Pfüetzner pateix Esclerosis Lateral Aminotròfica, una malaltia neuronal que té una diagnosis fatal i que implica anar perdent capacitats com la parla o la respiració autònoma. La Heide Pfüetzner va ser diagnosticada el 2007, però lluny de voler rendir-se i perdre tota capacitat creativa, gràcies a la interacció entre el seu cervell i un ordinador (amb un programa força sofisticat) aconsegueix pintar amb el seu pensament.  El sistema ho ha desenvolupat l'empresa Gtec.

Aquest dies a Escòcia, a la Eislean Island, s’estan exhibint les seves obres, la  Heide Pfüetzner, malgrat ser alemanya,   sent una especial atracció per aquest lloc i per la seva gent. 

Us deixo un enllaç de l’exposició  i un altre d’un article publicat al HuffPost (USA) i un a Gtec on explica el sistema que permet a la Heide Pfüetzner plasmar la seva creativitat a través d'un programa informàtic. 
Sens dubte cal reconèixer que resta dins el grup de persones que fan realitat la dita d’Antonio Gramsci “Davant el pesimisme de la raó, l’optimisme de la voluntat”. 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars