Europa: Recordatori Drets en Vacances (Viatges, Consumidors, Trucades Telefòniques, etc).

de juliol 15, 2013



És època d'estiu i de vacances i la Comissió Europea no oblida que durant els propers mesos milions d'europeus es desplaçaran tant dins com fora de les fronteres de la UE. La Comissió compta amb diverses regulacions i normatives que afecten diferents àmbits de la quotidianitat dels turistes, des dels drets dels passatgers a la protecció dels consumidors a l'hora d'adquirir viatges i paquets de vacances; des de les tarifes d'itinerància (roaming) fins al'atenció sanitària en un altre país de la UE o la protecció consular si es viatja fora de la Unió.

DRETS DELS VIATGERS: nova regulació per protegir també els passatgers d'autocars i autobusos

Tot i la regulació existent encara hi ha una gran desconeixença de la protecció que tenen els ciutadans de la UE a l'hora de viatjar. És per això que la Comissió Europea acaba de llançar una 
campanya per informar sobre els drets dels passatgers que enguany inclouen, a més dels usuaris de tren i avió, aquells que es desplacen per transport marítim, autocar i autobús. D'aquesta manera, la UE es converteix en la primera zona del món en tenir regulats drets similars per a viatgers de tots els mitjans de transport. Aquests drets contemplen, entre d'altres, compensacions per cancel·lació de viatges o per retards, accés a una informació clara sobre el preu dels bitllets, atenció a les persones amb mobilitat reduïda i o-discriminació en funció de la nacionalitat de l'usuari.

PROTECCIÓ DELS CONSUMIDORS: nova directiva sobre viatges combinats

Els darrers dies la Comissió Europea ha actualitzat la directiva que protegeix elsconsumidors de viatges combinats, que es calcula que són 120.000 a la UE, per adaptar-los a les necessitats actuals i a la creixent contractació de viatges per Internet. D'aquesta manera es faran controls més estrictes dels recàrrecs de preus (que no podran ser superiors al 10%), una millora dels drets de cancel·lació, més informació sobre la responsabilitat que assumeixen els diferents agents que participen en la contractació (organitzadors, minoristes...),més compensacions en cas de hi hagi algun problema que afecti el consumidor i es promourà un únic punt de contacte on el consumidor es pugui dirigir si alguna cosa va malament.

TRUCADES TELEFÒNIQUES: tornen a baixar els preus del roaming

Des del passat 1 de juliol els límits màxims de les tarifes d'itinerància de dades dins de la UE són un 36% més baixosAixò ha fet molt més barat poder llegir correus electrònics, utilitzar mapes o actualitzar les xarxes socials quan viatgem per la UE.  En total, i des que es va començar a aplicar l'anomenada eurotarifa el 2007, el cost del roaming de dades ha baixat un 91%. Aquesta no és l'única fita assolida per la UE, també ha aconseguit rebaixar el preu de les trucades i els SMS entre els diferents països de la Unió.

PROTECCIÓ SANITÀRIA: dos de cada cinc europeus ja tenen la Targeta Sanitària Europea

La targeta Sanitària Europea (TSE), que tenen dos de cada cinc europeus, és a dir un total de 190 milions de persones, permet als ciutadans de la UE rebre assistència sanitària d'urgència i gaudir les vacances amb tranquil·litat en qualsevol dels Estats membres, a Islàndia, Liechtenstein, Noruega o Suïssa. L'èxit de la TSE es corrobora amb xifres, enguany el número d'europeus que la utilitzen és 15 milions superior a l'any anterior.

La Targeta Sanitària Europea acredita que una persona té dret a rebre assistència sanitària d'urgència de la sanitat pública del país on es trobi en les mateixes condicions i al mateix cost que el ciutadans d'aquest país.

A més a més, s'ha creat una aplicació mòbil que ofereix informació sobre la Targeta, els números de telèfon d'urgències, els tractaments coberts i el seu cost, instruccions per demanar el reemborsament i a qui es pot contactar en cas de perdre-la.

PROTECCIÓ CONSULAR: pels que viatgen fora de la UE

Si un ciutadà europeu pateix algun problema durant un viatge fora de la UE i no hi ha una ambaixada o consolat del seu país, es pot acollir a la protecció consularque garanteix la Unió Europea, és a dir, pot acudir a l'ambaixada o delegació consular de qualsevol dels Estats membres de la UE amb les mateixes condicions que un ciutadà d'aquest país.
Un viatger pot requerir aquest servei si, per exemple, li roben el passaport, té un accident o una malaltia greu, és víctima d'un atac amb violència, és detingut o arrestat, si es troba en una situació d'emergència o si s'ha de repatriar un cos.

QUALITAT DE LES AIGÜES DE BANY


A més a més, la UE també actua en d'altres àmbits importants per a la quotidianitat estival com, per exemple, la qualitat de les aigües de bany (amb l'elaboració, cada any, de la llista de platges i aigües d'interior aptes per al bany),la validesa del permís de conduir expedit en qualsevol dels Estats membres a tota la Unió Europea o la protecció de la seguretat dels aliments.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars