Nomeparo.eu neix amb l’objectiu d’ajudar els joves a trobar feina o formació a la Unió Europea

de juny 05, 2013

Els joves que tinguin una idea empresarial també trobaran la informació necessària per emprendre a la UE
 
Els joves que busquin formació o feina a la Unió Europea ho tindran més fàcil gràcies al projecte "No m’aturo. Trio el meu futur", que han posat en marxa les institucions europees a Espanya i la Secretaria d’Estat per a la UE i que avui s’ha presentat avui a Barcelona en el marc del saló BizBarcelona. Un dels elements clau del projecte és la plataforma web ‘nomeparo.eu’, que aplega la informació sobre tots els fons, programes i recursos disponibles a Europa per emprendre o per estudiar i treballar fora d’Espanya.
 
Marcelino Cabrera, de la Comissió Europea a Barcelona, ha presentat la plataforma com una eina que “aplega de forma clara i estructurada tota la informació disponible sobre formació, ocupació i autoocupació a la UE”. També ha assenyalat als emprenedors com a possibles beneficiaris de la iniciativa perquè "posa a la seva disposició la informació necessària per accedir al finançament que la UE ofereix a les petites empreses".
 
El responsable de la xarxa EURES a Barcelona, Arnau Soy Massoni, ha pronunciat una ponència pràctica amb el títol “La xarxa EURES, eina per a la cerca de feina a Europa”, en la qual ha destacat dos conceptes fonamentals: d’una banda, la necessitat d’estar en possessió de qualificacions professionals per fer el nostre perfil atractiu a les empreses europees, i, d’una altra, que aquestes qualificacions només poden ser posades en relleu mitjançant un bon coneixement de l’idioma del país de destinació o d’una llengua vehicular, com ara l’anglès.
 
A més, la Responsable de Sensibilització de Cooperació Europea a la  Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, Gemma M. García Hernando, ha explicat, a la seva ponència “Xerrades sobre mobilitat i oportunitats per als joves a la UE” que la UE ofereix tot un seguit d'oportunitats de mobilitat per als joves a través de programes i altres iniciatives que augmenten el seu potencial professional i estimulen el seu desenvolupament personal. Des de voluntariats europeus i intercanvis d'experiències fins a pràctiques remunerades a institucions comunitàries o l'oportunitat de treballar en un altre país són un bon exemple de les eines i els recursos que la UE ofereix als joves. Comunicar-ho i informar és una tasca que les institucions que estem avui aplegades hem de desenvolupar".
 
 
La presentació del centre virtual de recursos europeus va arrencar a Elx (Alacant) i va continuar a Pamplona, Bilbao i Gijón. A Barcelona, on es troba actualment, tant la pròpia presentació com les ponències han trobat una bona acollida entre els joves hi assisteixen. Les següents ciutats previstes són:
 
1.    Jerez.

2.    Forempleo. Leganés (Madrid), 3 i 4 d’octubre.

3.    Foro Ser Emprendedor. Màlaga, 13 i 14 de novembre.

 

Un cop s’hagi presentat a les fires d’ocupació, tindrà lloc a Madrid un congrés amb el títol “Los jóvenes ante el reto de Europa: empleo y crecimiento”.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars