Europa: Baixada dels preus per l'ús del mòbil a l'estranger.

de juny 26, 2013


L'1 de juliol tornen a baixar els preus per l’ús del mòbil a l’estranger: les tarifes de dades baixaran un 36% i els serveis d’itinerància a Croàcia seran 15 vegades més barats

Des de l’1 de juliol de 2013, el Reglament de la Unió Europea sobre itinerància abaixarà els preus màxims de la descàrrega de dades un 36% i serà així molt més barat consultar mapes, veure vídeos, llegir el correu i actualitzar les xarxes socials en els viatges a la UE.

La UE ha aconseguit reduir els preus més del 80% des de 2007 i, al mateix període, el mercat de la itinerància ha crescut un 630%. Així, tant els consumidors com els operadors obtenen beneficis significatius de l’esforç de la Comissió per eliminar les tarifes d’itinerància.
Croàcia, que l’1 de juliol entra a la UE, rep aproximadament quatre milions de visitants, que podran aprofitar una baixada de preus espectacular: descarregar dades sortirà 15 vegades més barat i enviar un SMS o fer una trucada a qualsevol lloc de la UE serà 10 vegades més barat.

La vicepresidenta de la Comissió responsable de l'Agenda Digital, Neelie Kroes, ha declarat que “la UE ha d’estar més a prop de la vida dels ciutadans. Les últimes baixades de preus representen un estalvi que es notarà aquest estiu i són un pas decisiu cap a l’eliminació definitiva d’aquests costos suplementaris. És una bona notícia tant per als consumidors com per a les empreses, perquè s’elimina la por del mercat, que així pot créixer”.

Els nous límits, que entren en vigor l’1 de juliol de 2013, són:
-        Descarregar dades o navegar per Internet: 45 cèntims/MB (es cobra per KB) + IVA (reducció del 36% respecte a 2012)
-        Trucar: 24 cèntims/minut + IVA (reducció del 17% respecte a 2012)
-        Rebre trucades: 7 cèntims/minut + IVA (reducció del 12,5% respecte a 2012)
-        Enviar un missatge de text: 8 cèntims/minut + IVA (reducció de l’11% respecte a 2012)
Els operadors poden oferir preus més baixos (alguns ja han començat a eliminar els costos addicionals d’itinerància per veu i SMS) o àrees d’itinerància gratuïta en algunes zones d’Europa.
Més informació

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars