El foment de l’emprenedoria: L’Eina del Vendrell i el Premi Emprèn de la Diputació de Tarragona.

de juny 12, 2013


Un moment de les conferències.
Foto: Josep Batet


Sense emprenedors no hi ha possibilitat de canviar el rumb de l’economia cap a la creació de llocs de feina i la construcció d’una xarxa productiva que ens faci eixir de l’atonia en que ens trobem.

En les darreres setmanes s’han produït dues notícies de dues entitats que cerquen amb les seves activitats donar suport i empenta als que continuen en la seva lluita empresarial i als que decideixen emprendre una de nova.

L’EINA Espai Empresarial de l’Ajuntament del Vendrell, va celebrar el passat 30 de maig a Vil•la Casals el Dia de l’Emprenedor, una jornada ben preparada, on es fa possible la interrelació entre els emprenedors de la comarca.
Albert Colomer en un moment de la seva
intervenció.
Foto: Josep Batet

La conferència d’Albert Colomer, carregada d’energia i de perspectives i accions que permeten canviar la visió tradicional del concepte d’empresa perquè esdevingui una continuïtat més enllà de ser l’obra de qui la van emprendre, que es pot retirar del projecte cedint el pas a nous emprenedors que continuaran donat vida a l’empresa i que està permetent evitar que es perdi xarxa productiva i econòmica al país.  Cal destacar que arrel del BizBarcelona Matching Empreses s’ha posat en marxa un projecte #salvem1000empreses, com a projecció augmentada del que ja es una realitat,  haver salvat 100 empreses, amb el manteniment de 280 llocs de treball i una inversió  induïda de 5.265.044 €. (us recomano visitar el blog enllaçat per tenir més informació d’aquestes activitats)


Altre de les conferències que van formar part de la jornada va ser "No t'enamoris de les teves idees...", d'Enric Bayó, cap de Gestió de la Innovació d'ACC10,  en relació al fet que sovint es cau en l'error de no invertir el temps necessari en desenvolupar les solucions massa centrats en allò que ens agrada de les nostres idees.

Es va presentar també el llibre "Aventures d'Emprendedors. 57 històries de creativitat i valentia a l'empresa". de Mar Galtés; periodista especialitzada en economia.

Així mateix la Diputació de Tarragona va presentar la 1ª Edició dels Premis Emprèn destinats a distingir i fomentar la creació i consolidació d’activitats empresarials al territori; promoure la iniciativa emprenedora, difondre la innovació i el reconeixement al valor afegit i impulsar la metodologia de treball en xarxa a les idees emprenedores, en diverses modalitats.

Els premis que es convoquen són:
Premi Emprèn en Femení
Premi Emprèn Jove
Premi Emprèn al Món Rural
Premi Emprenedoria Social
Premi Emprèn i Sorprèn
Premi Emprèn i Consolida
Premi Reemprèn

A l’enllaç trobareu les bases i instruccions per optar als premis.

La jornada va incloure un dinar de gran qualitat segons van comentar els assistents. 
Un moment del dinar.
Foto: Josep Batet


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars