Swab Barcelona 2013: La Fira Internacional d’Art Contemporani de Barcelona.

de maig 22, 2013



Jordi Queralt en un moment de la xerrada -col·loqui.
Foto: Dolors García

A la xerrada d’art que avui ha tingut lloc a l’acollidor jardí de la Fundació Apel•les Fenosa, l’arquitecte Jordi Queralt ha realitzat una revisió del que va ser l’exposició Swab 2012, quasi com un preàmbul de la nova edició que d’aquesta exposició tindrà lloc a Barcelona del 3 a 6 d’octubre.

Swab és una fira d’art fundada per un col•leccionista, que proposa trencar la imatge tancada i elitista que sovint envolta el món de l’art contemporani, per tal d’apropar-lo a un ampli ventall de públic.

El contingut de la Swab es sempre original, escollit per directors de galeries d’art i per professionals, que no es reitera en obres ja conegudes, sinó que cerca aportar la visió de l’art emergent en cadascú dels països d’origen.

Swab va ser fundada el 2006 per iniciativa de Joaquín Díez-Cascon, Marina Díez-Cascon i Fernando Rial; i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i un gran nombre de galeristes nacionals i internacionals.

D’aquí pocs dies es coneixerà la llista de galeries i artistes que exposaran aquest 2013; si bé ja és pública la participació de la Courtesy Gallery (Los Angeles - EUA); Galerie Samy Abraham (París- França); Galerie Silberkuppe (Berlin - Alemanya); Galerie Tatjana Pieters (Gent – Bèlgica); Proyectos Ultravioleta (Ciutat de Guatemala - Guatemala)


Jordi Queralt és arquitecte per l’ETSALS (URL) i posseeix un Màster en Producció Artística i Recerca de la Facultat de Belles Arts per la Universitat de Barcelona; desde  l’Estudi Queralt Suau, que realitzar projectes espacials i presentacions que dialoguen amb l’arquitectura i les arts visuals, i on s’integren diverses disciplines.  Una de les darreres actuacions va ser una escenografia per l’espectacle “Bring the ice”, a la Fira de Teatre de Tàrrega del passat setembre.



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars