Noies d'una casa d'acollida que des dels 11 anys han estat violades durant vuit anys,

de maig 14, 2013


Lucrecia era una dona romana del segle VI a. C.
que va ser violada pel fill del rei etrusc;
ella es va suïcidar pel que havia succeït
Els fets van comportar la caiguda de la monarquia etrusca
i el naixement de la República de Roma.
Titus Livi és qui ens va deixar el relat.
El tema ha sigut molt representat tant en escultura
com en pintura, i va donar lloc a una de les
obres de Shakespeare.  

El cas no ha passat a un poble i un país remont, sinó a una de les ciutats més conegudes d’Anglaterra, a noies que estaven sota la cura dels serveis socials i que per la seva extrema vulnerabilitat han estat explotades, maltractades, utilitzades, violades, prostituïdes, passejades per tot el país de ma en ma, i retornades a la casa d’acollida per de nou continuar aquest cercle de tortura sexual durant més de vuit anys.

Aquelles històries de la manca de protecció dels infants que restaven en mans de l’Administració Pública, que va fer famoses en Charles Dickens, tenen avui una relat força cru i en el terreny de la violació i la tracta de blanques, perquè incomprensiblement els serveis d'assistència social no s'enteraven i la policia no feia cas de les denuncies de les noies, quan aquestes s'atrevien a fer-les.

El relat és aquest i ho explica el diari britànic The Guardian. 

Un grup de set homes que violaven, torturaven, i sotmetien a extrema violència sexual a noies a Oxford han sigut declarats culpables en un dels casos més grans d’explotació sexual d’infants dels darrers anys.

Els homes d’entre 25 i 32 anys, han sigut culpats de 43 càrrecs en relació a 6 víctimes. Un d’ells, va declarar que pensava que tres de les víctimes tenien 16 anys com un argument de descàrrec. La sentència s’emetrà el 26 de Juny, però el jutge ja els ha advertit que el jurat els ha trobat convictes dels més seriosos delictes i que per tant les penes de presó seran de llarga durada.

Les noies, eren drogades, raptades, venudes com a prostitutes, passejades per tot el país de mentre se suposava que estaven protegides per les autoritats locals de la ciutat en una casa d'acollida. El cas ha deixat en evidència a la policia i els serveis socials.

La policia havia estat avisada al menys sis vegades per les víctimes, que tenien entre 11 i 15 anys, de les explotacions i horrors als que eren sotmeses, tant a pisos com a motels i també en jardins i espais oberts en l’àrea de Cowley a Oxford, però no havien fet res.  Ara la policia i els serveis socials han demanat perdó a les víctimes, el nombre dels quals s’estima com a mínim en 50 noies.

En total han sigut detingudes tres xarxes d’explotació de noies. La cap executiva del consell del Comtat d’Oxford va declarar que ho lamentaven profundament per no haver pogut parar la situació abans. Que havien lluitat contra un grup organitzat de criminals desviats que utilitzaven les noies perquè elles pensaven que ells eren els seus amics.   També ha destacat el valor que han tingut les noies al declarar.  Així mateix va dir que desconeixien el que estava succeint, ni la naturalesa tortuosa de la depravació a que les noies havien estat sotmeses.

El grup d’homes que havien dut a terme aquestes violacions i venda de les noies per a ser violades per altres hoems, eren en la seva majoria d’ascendència pakistani-britànica. i els seus actes van ser tant aberrants que segons la policia eren equiparables a la tortura

Els fets van tenir lloc entre el 2004 i el 2012; i en el judici, que ha durat tres mesos i mig, les noies han tornat a reviure els records del que havia succeït.

Amb posterioritat van declarar al diari The Guardian, que els homes cercaven només noies blanques; d’altre, va explicar que després de ser marcada pel seu abusador, la va vendre per 600 Lliures Esterlines l’hora (una mica més de 700 €); durant cinc anys va ser reiteradament violada per grups d’homes en el que ella va descriure com a tortura sexual. Altre de les noies va explicar que per dos vegades havia denunciat el tema a la policia sense que ningú fos detingut; i com l’administrador de la casa d’acollida es va negar a pagar el taxi en que retornava d’una de les violacions de manera que va haver de tornar de nou amb el mateix cotxe on estaven els violadors i restar de nou violada; l’administrador va ser acomiadat posteriorment.

Una de les explicacions que ha donat l’inspector en cap de la policia ha sigut que a les noies els havien rentat el cervell, malgrat això, les diverses denuncies que elles havien dut a terme no havien tingut una resposta efectiva per part de la policia, tal com s'explica en el relat.



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars