Conferència Regional sobre l'Aigua al Palau de Pedralbes

de maig 28, 2013


La Secretaria de la Unió per la Mediterrània (UpM) acollirà al Palau de Pedralbes de Barcelona la Conferència Regional inaugural del projecte Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani
els dies 28 i 29 de maig de 2013

 El projecte aportarà un seguit d’anàlisis-país i un pla d’acció regional amb l’objectiu de millorar la governança pública i atraure inversions cap al sector de l’aigua a sis països del Mediterrani: Albània, Jordània, Líban, el Marroc, Palestina i Tunísia

La conferència serà inaugurada per Fathallah Sijilmassi, secretari general de  la Unió per la Mediterrània, que donarà pas a les intervencions del ministres de l’Aigua de Jordània, Palestina i Egipte. L’esdeveniment també comptarà amb la participació de funcionaris d’alt nivell dels països membres de la Unió per la Mediterrània, representants de les institucions financeres, el sector privat, organitzacions no governamentals i institucions acadèmiques.

Aprovat per 43 estats membres de la Unió per la Mediterrània, el projecte ‘Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani’ és una iniciativa conjunta del Global Water Partnership-Mediterranean (GWP-Med) i la Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, (OCDE). La regió Mediterrània es troba actualment un 38% per darrera del compliment de l’Objectiu de Desenvolupament del Mil·lenni de proveir d’aigua potable tota la població. A aquesta difícil situació s’hi afegeix l’impacte del creixement demogràfic, el canvi climàtic i la urbanització creixent. Els països mediterranis tenen l’objectiu d’incrementar i millorar la prestació dels serveis d’aigua però, per fer-ho possible, necessiten inversions importants, el desenvolupament de polítiques sòlides, institucions capaces i una bona gestió dels recursos.

El projecte es desenvoluparà a nivell nacional i regional durant tres anys (2013-2015) i aportarà un seguit d’anàlisis-país, recomanacions a nivell nacional i un pla d’acció concret per a la regió. L’objectiu dels estudis i el pla d’acció és millorar la governança, facilitar el finançament i promoure inversions cap al sector de l’aigua al Mediterrani, facilitant l’accés a les associacions público-privades (APPs).

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars