Llorenç: I Concurs de Microrelats de la Dona Treballadora

de març 07, 2013



El dia 3 de març de 2013 es va dur a terme a la Casa de cultura municipal de Llorenç del Penedès el lliurament de premis del I CONCURS DE MICRORELATS DEL DIA DE LA DONA TREBALLADORA, organitzat per l’Ajuntament de Llorenç. Aquest acte va néixer amb l’objectiu d’aportar un gra de sorra al munt d’accions que es fan a tot el món al voltant del dia 8 de març, Dia Internacional de la dona treballadora.

Al certamen s’hi han presentat un total de 105 treballs, 10 dels quals, han estat de vilatans de Llorenç i, 35 més, de la resta de la comarca. Hi ha hagut representació de concursants de les 4 províncies catalanes i també del País valencià i Balears. La participant més jove del certamen ha estat una noia de 16 anys i la participant més gran, una senyora de 84 anys.

L’acte va començar amb el lliurament de premis a les tres concursants guanyadores, que foren:

Premi Jove, dotat amb 50 € i un lot de llibres a Clara Jané Viñas, de Llorenç del Penedès pel relat "La síndrome d’Stendhal".

Segon premi, dotat amb 100 € i un lot de llibres a Glòria Berbel Santamaria, de Santa Maria de Palautordera, pel relat "Pell de mare".

Primer premi, dotat amb 150 € i un lot de llibres a Àngels Codina Relat, de Barcelona, pel relat "Confeccions Montse".

Després de la lectura d’aquests tres escrits, per part de les pròpies autores, dos joves de Llorenç van llegir una selecció de 10 relats més.

Durant l’acte de presentació, la regidora de Benestar Social de Llorenç, Sílvia Gabarró, va fer arribar els agraïments a Jove Baix Penedès i al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per la seva col•laboració en la difusió del certamen i al jurat, compost per Montserrat Martí i Solanes, Montserrat Orpí Vallverdú i Nati Soler Alcaide, per la difícil tasca de deliberar entre tants escrits presentats.

Les autores i autors d’aquestes petites obres literàries han fet palesa la necessitat de continuar treballant per la igualtat i el reconeixement de la dona en la nostra societat.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars