La societat i les dones grans.

de febrer 13, 2013



 Dona amb Cub: arreglo dinànic au MoMA
Autor: Kaximir Malevich

Treu cap aquesta post als articles publicats a The Guardian i a El Pais, amb motiu de la performance feta a la Tate Gallery, sota el nom de Silver Action (acció de plata) impulsada per Suzanne Lacy, que conté una reflexió sobre les actituds de la societat envers a les dones grans i on 400 dones de com mínim 60 anys participen.

The Guardian arrenca el seu article amb l’experiència d’una dona de 82 anys que fa un parell d’anys estant al metro a Londres  en hora punta, va demanar educadament a un jove (amb vestit i corbata) que si podia deixar una mica d’espai, el jove se li va girar i li va dir que sent una dona gran com era allò era desaprofitar l’espai; la dona és va sentir trist i ferida.

La fita del projecte és plantejar la situació de la dona gran des d’una vesant emocionant no per cercar “mesures” cap a elles; perquè, tal com diu una de les participants, el sentiment de ser transparents es dona sovint en aquestes dones, dins societats desenvolupades com pot ser l’anglesa, però que podríem també traslladar a la nostra.

La reflexió per tant ens es plantejada a tots i fer sentir com a part viva de la societat a les dones grans esdevé a les hores un repte.  

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars