El Pa de Pagès, 18è producte català inscrit al registre de productes de qualitat de la UE

de febrer 20, 2013

Imatge del Pa de Pagès Català, segons
les característiques descrites al
registre com a
Indicació Geogràfica Protegida

El Pa de Pagès Català s’ha convertit avui en el 18è producte de Catalunya inclòs al registre de productes agrícoles i alimentaris de qualitat de la Comissió Europea. El pa produït a Catalunya segons les característiques i sistemes d’elaboració descrits per al seu registre es podrà comercialitzar, a partir d’ara, amb el segell d’Indicació Geogràfica Protegida (IPG).

Un àpat de productes de la terra amb segell europeu
El pa s’afegeix així a d’altres productes de Catalunya i les Illes Balears que ja formen part del registre de la Comissió. Si volguéssim preparar un àpat complet amb productes catalans o illencs amb ‘segell de qualitat’ UE podríem fer-ho sense problema, doncs hi trobem aliments de procedència i característiques diverses. Un possible menú: Mongetes del Ganxet amb Patates de Prades –regades amb Oli de Mallorca-  i Llonganissa de Vic; i, per postres, Ensaïmada mallorquina o, si optem per la fruita: Poma de Girona, Pera de Lleida o Clementines de les Terres de l’Ebre. També podríem fer un primer a base d’Arròs del Delta o de Calçots de Valls, i seguir amb Pollastre del Prat o bé amb una torrada de Pa de Pagès Català, Sobrassada de Mallorca i Formatge de Maó. En la categoria dels dolços, destaquen els panellets, registrats com a Especialitat Tradicional Garantida; a més del Turró d’Agramunt (IPG). 

El  Pa de Pagès Català s’inclou en la categoria 2.4 de productes agrícoles o d’alimentació, que correspon a pans, pastes, pastissos, dolços i d’altres productes de fleca. Aquesta nova indicació geogràfica es descriu com un “pa tradicional, rodó, amb una crosta cruixent i una molla tendra amb forats grans, amassat sempre a mà. Es produeix de forma artesanal, amb fermentació lenta i cocció en forns de terra refractari". La descripció inclou d'altres característiques del pa, com ara olor, gust, textura i pes. 



En total, actualment hi ha 1.141 productes registrats dels 27 Estats membres de la UE i, per tant, protegits per la normativa europea d’aliments de qualitat.



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars