Discurs de la vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de l'Agenda Digital, Neelie Kroes, al Mobile World Congress

de febrer 27, 2013




La vicepresidenta Neelie Kroes ha presentat aquest migdia el nou pla d'acció europeu per a les comunicacions inalàmbriques i ha anunciat 50 milions d'inversió de la UE per a la recerca en tecnologia 5G, amb l'objectiu de tornar a situar Europa al capdavant del sector del mòbil d'aquí a 2020. Adjunt trobareu el discurs complet (en castellà), del qual us en destaquem els missatges clau següents.

(Aquests missatges poden ser citats directament pels mitjans de comunicació, o bé utilitzats com a informació de context)

-         La Comissió Europea ha identificat un dèficit d'inversió de 27 mil milions d'euros: la diferència entre les xarxes de telefonia mòbil que tenim i les xarxes de telefonia mòbil que necessitem.

-         L'espectre segueix essent un desastre. Els mapes d'assignació de l'espectre de la UE semblen un bol d'espagueti.

-         Promesa d'un enfocament pragmàtic i no dogmàtic [des de la Comissió Europea] per afrontar aquests reptes.

-         La UE sempre ha estat fonamental per al desenvolupament del sector de la telefonia mòbil, i serem clau per el futur a través de la recerca en '5G' i les polítiques d'harmonització de l'espectre.

-         El que ara falta és un veritable mercat únic de telecomunicacions. La telefonia mòbil necessita un mercat únic real. Començarem a fer servir els poders que concedeix a la Comissió el Tractat de la UE per canviar la situació.

-         Volem 1200Mhz d'espectre per a la banda ampla sense fils, ja en tenim 1000 assignats. Però la majoria de països de la UE només en tenen disponibles 650 o menys. Això és una pèrdua enorme, i és inexcusable.

-         Algunes autoritats locals i regionals són 100 vegades més estrictes del que recomanen les normes de seguretat per el 4G. Això no és protegir la gent, és simplement matar la nostra economia.

-         Ens estem disparant al nostre propi peu: com és possible que hi hagi més subscripcions 4G a Corea del Sud que en el conjunt de la UE? Com pot ser que 15 països de la UE no tinguin 4G?

-         Necessitem un canvi de mentalitat, els Estats membres se n'han d'adonar dels beneficis potencials d'un enfoc europeu a l'hora d'autoritzar l'espectre.

-         Volem que la indústria europea se situï al capdavant del 5G, amb recerca des de la UE i creació de llocs de treball a Europa – la UE posarà els seus diners allà a on ho necessita per al seu creixement.

Nota: al final del discurs, Neelie Kroes cedirà la paraula al jove empresari espanyol Javier Agüera. Agüera va crear l'empresa Geeksphone el 2009, quan tenia 16 anys. Va ser la primera empresa europea en llançar Android al mercat i avui són pioners en Firefox OS i treballen amb Telefònica i Telenor.
Més informació: Oficina de premsa de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona: 93 467 78 12
Twitter: @EUinBCN / @NeelieKroesEU

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars