14 Febrer: Algunes dades sobre el V-Day contra la Violència de Gènere

de febrer 18, 2013

Foto: Elver Barnes
Acte contra la Violència contra les Dones
Washington 14 de febrer 2013


De vegades no calen paraules, per expressar les raons per a oposar-se a la violència contra la dona, aquest video recull aquestes situacions i convida a formar part del moviment V-Day, One Billion Rising :



Aquest vídeo correspon al Parlament Europeu, a una trobada amb
Va ser previ a la celebració del passat dia 14 però paga la pena conèixer el que opinen els diversos grups polítics europeus.

El text del vídeo és:
 Al llarg d’aquesta setmana es debat i vota mesures per a combatre la violència contra les dones i les noies.

Membres del Parlament han tingut una atrobada amb l’escriptora i activista Eve Ensler, qui està llesta pel ball massiu de protesta que arreu del món tindrà lloc la propera setmana.
Es demana que un bilió de persones participin.

Eve Ensler:
“Estic veient quelcom que mai havia vist abans, el més gran aixecament de dones i homes al planeta per demanar la violència contra les dones i las noies. Realment és el tsunami feminista més gran que mai ha hagut.”


Sirpa Pietikäinen. Del Grup Parlamentari Popular Europeu
Cal  parar-la (la violència contra les dones) cal parar-la perquè els drets de les dones són part dels drets humans.

Ulrike Lunacek: Grup dels Verds. Aliança Europea Lliure
Com a dones estem malaltes i cansades d’aquest sentiment que sempre hem tingut: que la violència de gènere era part del joc, i que no era important.  A Alemanya es diu “delinqüència de cavallers” una cosa per la que no cal preocupar-se en realitat.
Detenir la violència contra la dona és possible i ho farem

Eve Ensler:
“Estava viatjant per la India en el moment de l’enorme reacció contra la terrible violació contra Jyoti comença per un grup de violadors, i haig de reconèixer que és absolutament emocionant veure la presa de consciència que vam veure, perquè la violència sexual estava en la primera plana de tots els diaris, nou (9) articles per dia, al centre de tota les discurs, de cada conversa i tema, el que per llei els corresponia. La violació en grup no succeeix només a l’Índia, sabem que també succeeix a Europa i a Amèrica, i a tot el planeta.

Michael Cashman. Grup Progressista de l’Aliança Socialista i Demòcrata.
“El major problema és el silenci. Jo vaig ser violat quan era molt jove, i no vaig parlar d’allò. Quan tenia 18 anys vaig ser violant per un home heterosexual, va ser només una mostra del (seu) poder. Li hem de dir a la gent que estimi el seu cos, que si senti a gust amb allò que és. Afirma que ets igual,

Eve Ensler:
Mai he entès per què la violència contra la dona és només una qüestió femenina. Nosaltres no ens violem a nosaltres mateixes, no ens colpegem nosaltres mateixes. Això ens és fet pels homes. Si una gran quantitat d’homes comencés realment a dir “Això significa mol per a mi, perquè la meva filla creix en aquest món, on ella pot caminar per on vulgui, vestir com vulgui, ser el que és, sense por a l’assetjament, la violació o la violència”. Quan els homes siguin conscients de lo molt que això canvia,






Fa tres dies que es van celebrar la majoria d'actes relacionats amb One Billion Rising, dedicats a mobilitzar les persones arreu del món per demostrar el rebuig contra la violència contra la dona i les noies.

Ja han començat a publicar-se els primers vídeos.
Aquest correspon a San Francisco, on dones de tota edat i raça ballen amb un gran nombre de públic assistent.







You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars