Sant Jaume dels Domenys: Inauguració de la Plaça del Soci Cooperatiu i 50è Aniversari de la Construcció del Celler Principal

de desembre 23, 2012


Davant la placa commemorativa
Foto: Dolores García 
Amb un matí més propi de primavera que no d’hivern i que va acompanyar per poder fer tots els actes a l’aire lliure programats per celebrar d’un costat la inauguració de la Plaça del Soci Cooperatiu i per altre costat el 50è Aniversari de la Construcció del Celler Principal de Cellers Domenys, Sant Jaume va acollir un gran nombre de representants oficials del món cooperatiu i representants polítics que van voler participar d’aquesta festa que tant reflecteix l’esperit d’una població que va saber fer de l’esforç col•lectiu un motor per a l’economia local, com va ser construir el primer celler, fet, no amb aportacions econòmiques, sinó amb el treball físic d’aquells que per sobre de les pors a enfrontar-se a un repte, van ser capaços de tirar-ho endavant.





Un gran nombre d'autoritats i representants d'entitats
publicas i privades van ser present a l'acte.
Davant la façana del Celler Principal que complia
50 anys de la seva construcció.





La festa es va iniciar amb una cercavila, que va marxa des de la porta de l’edifici social de Cellers Domenys fins a la Plaça del Soci Cooperatiu, on van fer una actuació pel gaudi de tot el públic assistent.

 Lluis Roig, Director de Cellers Domenys, va iniciar els parlament per donar la benvinguda i passar a descobrir la placa commemorativa de l’acte.




Lluis Urgell, actual president de Cellers Domenys va narrar breument l’evolució històrica des de la construcció del Primer Celler fins el moment present on la cooperativa inaugurava uns jardins públics que són cedits a l’Ajuntament com a part de les obligacions urbanístiques que legalment calia complir, però s’ha fet amb el desig de dota al municipi d’un espai de gran qualitat; així el projecte dels jardins i la direcció de l’obra, a càrrec de l’arquitecte Josep M. Suñé i Navió,  ha cercat que tingui el mateix nivell que l’edifici social, pel qual els anys no semblen passar perquè avui manté la frescor i sensació de ser nou com el dia en que es va inaugurar, i que també van ser a càrrec del mateix arquitecte. Les obres han sigut a càrrec de Joan Farrer, qui va guanyar el concurs per dur-les a terme; pel que fa a les plantes, van ser escollides per Cellers Domenys a un viver cooperatiu i van ser plantades per l’empresa de l’Àngel Marcé de Sant Jaume dels Domenys.  La decoració, és el molí d’oli que hi havia a on avui es troba l’edifici de la seu social.





 El parlament de l’alcalde del municipi, Magí Pallarès, soci també de la cooperativa.



Joaquim Nin, Delegat del Govern de Catalunya, va ser present a l’acte i va dedicar unes paraules agraint la tasca feta des del món cooperatiu i va encoratjar a continuar amb aquesta tasca on la suma de tots els esforços multiplica els resultats.



A continuació l’acte va continuar davant la façana del Celler principal de Cellers Domenys on es va servir un aperitiu i es van poder tastar els ses vins i caves, especialment el nou cava Brut nature reserva “Les Tres Naus”.

Posteriorment va tenir lloc un dinar de germanor on es va retre homenatge als socis que van fer realitat l’obra de la construcció del primer celler dels quals era present en Josep Pros, qui en tot moment va tenir un record pels seus companys dient que sense ells no hagués estat possible, es referia a Macari Calaf i Salvador Roig, dels quals ja no podem gaudir de la seva companyia.
Finalment Cellers Domenys va lliurar la seva insígnia d’or Josep Pros i Marlès qui era president a les hores, a Joan Palau i Palau, Joan Carbó i Roig i Joan Fortuny i Marcas, tots ells socis fundadors, a Josep Palau i Sicar qui ha contribuït al llarg de la seva tasca, en silenci amb constància, al desenvolupament de l’entitat,  així com a en Joaquim Nin Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars