Sant Jaume dels Domenys: 50 Aniversari de l'edificació del Primer Celler de la Cooperativa Agrícola

de desembre 19, 2012




Demà dijous dia 20 tindrà lloc a les 19 hores el primer dels actes previstos per a celebrar el 50 Aniversari de la Cooperativa Agrícola de Sant Jaume dels Domenys, amb una conferència de Jordi Bort i Ferrando, Director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

A continuació es durà a terme la inauguració de l’exposició de Miniatures d’Eines del Camp  obres de Lluís Rapall i Joaquim Arnabat.

Avui sota la denominació Cellers Domenys s’apleguen cinc cooperatives d’altres tantes poblacions: Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queral i Blancafort.

Pel proper dissabte la celebració prevista s’iniciarà a les 11:30 amb un acte popular amb  la participació dels Gegants, Grup de Trabucaires, Ball de Diables Infantils i Drac de Sant Jaume dels Domenys, Esbart Santa Eulàlia de Banyeres del Penedès, Grup de Geganters i Grallers de la Societat Cultural i Recreativa Bisbalenca i els Gegants de Rocafort de Queralt; de manera que representants culturals de cada una de les poblacions que s’agrupen sota el nom de Cellers Domenys i Secció de Crèdit S.C.C.L.

Cap a les 13 hores, un cop sentits els parlaments de les autoritats, s’inaugurarà la Plaça del Soci Cooperatiu, uns jardins públics que completen l’espai que ocupen les instal•lacions de la cooperativa dins el municipi de Sant Jaume dels Domenys i que són una millora urbanística i del paisatge de l’entorn.  Altre millora que s’ha dut a terme és la remodelació de la façana del celler, adaptada a les necessitats de servei,  així com dotada d’una nova estructura que li dona un aspecte més funcionals i estètic a la vegada.

Ja la migdia es durà a terme un dinar de germanor a un restaurant de la població del Vendrell, amb prou capacitat pel gran nombre de participants que s’espera aplegar, i que comptarà amb l’actuació de Pep Plaza com a part de la festa.


La Cooperativa Agrícola de Sant Jaume va néixer l’any 1917 i l’any 1962 va construir el seu primer celler, que anat ampliant en successives ocasions sempre adaptant-lo a les necessitats i a la tecnologia del moment, amb una visió de futur, instal•lant sempre la maquinaria que garantia la millor qualitat pels seus productes.

A la fotografia una imatge de com era l'edifici a finals del segle XX. 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars