Nacions Unides: Vot unànime contra la mutilació genital femenina

de desembre 21, 2012

Foto: Amon Shavit


Avui, a la Assamblea General de les Nacions Unides s’ha aprovat de manera unànime una resolució en favor de prohibir la Mutilació Genital Femenina (FMG). Els 194 membres, han aprovat un total de cinc resolucions, totes destinades a reforçar els drets de les dones i les noies.

La Mutilació Genital Femenina afecta entre 100 i 140 milions de dones i noies al món, i s’estima que cada any són al voltat de 3.000.000 de noies corren el risc de patir-la

Per aquesta raó aquest pas pot ser important de cara a variar comportaments culturals i socials al respecte. Cal però treballar amb els govern, les comunitats i tots els actors que poden col•laborar per a posar fi a aquesta pràctica.

La experiència de Nacions Unides Dones a Burkina Faso, Benin i altres països destaca la importància vital que la FGM sigui tipificada com a delicte, implicar líders socials i culturals, dur a terme activitats comunitàries per afavorir el canvi de normes social, així com accions concretes per part de la justícia. En aquest sentit s’ha pronunciat John Hendra subsecretari general de UN Women.

Aquesta resolució insta als països a condemnar totes les pràctiques que afecten perjudicialment a les dones, especialment el FGM, així com a prendre mesures necessàries com reforçar la legislació, instaurar mesures de protecció i destinant suficients recursos per a protegir dones i noies que corren el risc de patir el FGM.

UN Women continuarà treballant per protegir i promoure els drets de les dones i noies arreu, i per a fer-ho sol•licita el suport de tothom en aquesta fita, incloent governs, societat civil i sector privat.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars