Europa: U-Multirank - Nova Classificació Universitària

de desembre 17, 2012



La nova classificació universitària, impulsada per la Comissió Europea, inclourà 500 universitats, té caràcter multidimensional, basat en dades i criteris objectius, que qualificarà les universitats en cinc àrees:

  • prestigi en recerca 
  • qualitat docent
  • orientació internacional
  • èxit en transferència de coneixement (per exemple, associació amb empreses, existents i noves) 
  • compromís regional 

Amb el seu desenvolupament U-Multirank permetrà que els usuaris particulars seleccionin i ponderin les seves prioritats per fer-se una classificació personalitzada.
L’inici de les inscripcions està previst pel primer semestre del 2013, i l’obtenció dels primer resultats per a inicis del 2014, la posada en marxa oficial es durà a terme el 30 i 31 de gener, a la conferència que tindrà lloc a Dublin, dins la presidència irlandesa de la UE.
La Comissió vol que en la primera fase hi participi una àmplia gama d’universitats. Més endavant se n’hi podrien afegir d’altres.

Control de qualitat del U-Multirank.
Per tal de garantir la imparcialitat, la qualitat i la comprovació, la Comissió ha triat un consorci independent que dugui a terme la classificació. Coordinaran la iniciativa el Centre d'Ensenyament Superior (Centrum für Hochschulentwicklung), d’Alemanya, i el Centre d'Estudis sobre l'Ensenyament Superior (CHEPS), dels Països Baixos, que col•laboraran amb entitats com ara el Centre d’Estudis Científics i Tecnològics de la Universitat de Leiden (CWTS), l’editorial universitària Elsevier, la Fundació Bertelsmann i l’empresa d’informàtica Folge 3. El consorci també comptarà amb la participació de col•laboradors nacionals i organitzacions d’interessades en la matèria per compilar dades precises.
El desenvolupament de U-Multirank comptarà amb dos milions d’euros del pressupost de la UE per al Programa d’Aprenentatge Permanent, amb la possibilitat de prorrogar el finançament durant dos anys més amb fons de llançament. L’objectiu és que la classificació la faci una organització independent.

Androulla Vassiliou, comissària europea d’Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, ha declarat que “serà una classificació moderna i sofisticada que apreciarà tota la diversitat de l’ensenyament superior. Les classificacions internacionals existents tendeixen a donar massa importància al prestigi en recerca. La nostra classificació multidimensional, en canvi, oferirà una orientació més precisa i comparable sobre la qualitat de les universitats. U-Multirank ajudarà els joves a escollir encertadament els estudis i animarà les institucions a millorar la qualitat de tota una sèrie d’activitats. També serà una eina útil per als responsables polítics, que estaran més informats per desenvolupar estratègies eficaces d’ensenyament superior per al futur”.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars