Europa: El Programa d'Observació de la Terra Copernicus cerca crear 85.000 nous llocs de treball entre 2015 i 2030

de desembre 17, 2012



Segons va informar la passada setmana la Comissió Europea el canvi de nom del Programa GMES, sigles angleses de Global Monitoring for Environment and Security pel de Copernicus, pot implicar la creació de 85.000 nous llocs de treball entre 2015 i 2030.
Copernicus (com abans el GMES) té com a principal fita vigilar l’estat del medi ambient terrestre, marítim i atmosfèric, tot i que també fa serveis en l’àrea de la seguretat dels ciutadans.
El canvi de nom cercar contribuir a fer de Copernicus un servei conegut en tots els àmbits geogràfics i socioeconòmics,

Què és Copernicus?

  • És un conjunt de serveis que recullen dades i ofereixen informació per mitjà de satèl•lits i sensors terrestres que permeten observar el medi ambient i els fenòmens naturals que es produeixen al planeta, que sense substituir les capacitats europees existents les complementa amb el propòsit de satisfer les necessitats dels usuaris i garantir la sostenibilitat i l’autonomia d’Europa a llarg termini.
  • Cerca millorar el marge de maniobra per a permetre reaccionar millor davant les catàstrofes naturals i poder intervenir abans i, en conseqüència, contribuir a evitar pèrdues de vides humanes i danys materials.
  • També aporta informació fiable per al seguiment i la predicció del canvi climàtic.
  • Contribueix a millorar la gestió dels recursos naturals, vigila la qualitat de l’atmosfera i dels oceans, ajuda a optimitzar les activitats agràries i promou les energies renovables.
  • Així mateix contribueix a millorar la planificació urbana fent un seguiment de l’expansió urbanística i facilitant el transport

El nom Copernicus vol homenatjar el gran científic i observador europeu Nicolau Copèrnic. Molts consideren que la seva teoria de l’univers heliocèntric és la principal precursora de la ciència moderna. Va obrir a la humanitat un univers infinit, que abans es limitava a la rotació dels planetes i del sol al voltant de la Terra, i va crear un món sense fronteres. La seva visió va ser una gran aportació a la humanitat, perquè va donar vida a l’esperit de recerca científica que ens ha permès entendre millor el món on vivim.

 Antonio Tajani, vicepresident de la Comissió i comissari d’Indústria i Emprenedoria, en presentar aquestes dades durant el Consell de Competència. ha declarat que “canviant el nom de GMES per Copernicus homenatgem un gran científic i observador europeu, Nicolau Copèrnic. De la mateixa manera com l’astrònom va fer comprendre millor el nostre món en el segle XVI, el Programa Europeu d’Observació de la Terra ens dóna una comprensió profunda del nostre canviant planeta i permet emprendre accions concretes per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Copernicus ja és un programa madur i tots els seus serveis entraran aviat en la fase operativa. Havent-hi més disponibilitat de dades, els usuaris utilitzaran més els seus serveis, i això contribuirà al creixement que tant necessitem”.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars