Dia Internacional de les Persones Discapacitades.

de desembre 03, 2012


Al món hi ha al voltat d’un bilió de persones que pateixen algun grau de discapacitat, la qual cosa ve a suposar un 15 % del total de la població mundial.
En el seu conjunt són la minoria més gran del món, i sovint n’han de fer front a una societat que no té present la seves necessitats i s’han d’enfrontar a barreres físiques i socials.
Las experiències que han cercat fer caure aquestes barreres han evidenciat que la seva inclusió és possible, i que poden participar de la vida social i oferir la seva aportació a la societat, dit d’altre manera la pròpia societat es perjudica si no dona els passos necessaris per facilitar aquesta integració.
Dins Nacions Unides existeix UN Enable, amb el propòsit d’estimular el desenvolupament dels drets humans per a tothom i en un dia com avui, 3 de desembre, han publicat la llista d’actes previstos arreu del món per donar un pas més de cara a la integració de les persones discapacitades. El lema “Removent barreres i creant inclusió i accessibilitat a la societat per a tothom”.

Inclou un Festival de Cinema (United Nation Enable Film Festival) amb produccions procedents d’Europa, Àfrica, Àsia o conjuntes. Curts metratges que es projectaven a la Seu Central de Nova York.

United Nations Enable Film Festival 2012
1. Think big. Overcome barriers (1.47) (Global)
2. The British Paraorchestra - True Colors (4.13) (United Kingdom)
3. Carry on (3.40) (Kenya)
4. Inclusion (7.00) (Japan)
5. My Story - Kazol Rekha (3.23) (Bangladesh)
6. Long Shot: The Kevin Laue Story (7.00) (United States)
7. Don't Leave Me Out! (3.30) (Global)
8. Džina Kadrić – My Story (2.21) and Nadza Suljovic (1.00) (Bosnia and Herzegovina)
9. Creating a World as it Should Be: The Power of Disabled Women Activists (12.29) Global
10. London 2012 – Best Games Ever (4.02) (Global)
11. Diverse Universes (6.49) (Argentina)
12. My wish upon a star (11.14) (Hong Kong, China, SAR)
13. Body and Soul  (54.00) (Mozambique)
14. (Others)
The British Paraorchestra –True Colors,



Els actes que s’han dut a terme en diferents indret per donar suport són els següents: 

Xile - ECLAC
(Executive Secretariat and the Staff Union of the Economic Commission for Latin America and the Caribbean
Concert amb la Orquestra de l’Escola Santa Llucia, de joves cecs, de la Fundació Llum

Moscou _ UNIC Moscow
en col•laboració de  RIA-Novosti News Agency i W3C (International Web Consortium)
W3C és un projecte desenvolupament per a facilitar que les web siguin accessibles i comprensibles, fàcils de llegir,etc. especialment per a persones amb discapacitats cognitives i baix nivell d’idioma; s’ha presentat la traducció al rus d’aquest projecte.
També s’ha organitzat per a demà una activitat temàtica sota el nom “La Meva Veu Compta”. Una trobada que inclou una exposició fotogràfica  “Sense Barreres”, que organitza la Societat Russa dels Discapacitats i la Unió de Artistes Fotògrafs de Rússia.

UNESCO
Posada en marxa d’una comunitat en línia sobre temes de discapacitat; i les primeres conclusions d’un informe mundial sobre l’ús de les TIC per accedir a la informació i el coneixement de les persones amb discapacitat, titulat “Les TIC accessibles i Aprenentatge Personalitat per a Estudiants amb Discapacitats” en anglès, francès, castellà, xinès, àrab, rus i portuguès.

 UNICEF
Campanya de sensibilització i orientació per a tot l’equip humà de UNICEF a través d’un vídeo.


Mundials. 
True Colors, la paraorquestra britànica amb esportistes paralímpics i  el cor Kaos, de infants sords i oients. Els diners recollits serviran per la vendes de la True Colors, servirà per a donar suport a l’equip Paralímpics GB als Jocs d’Hivern de Sochi 2014;  Kaos celebrarà un nou “Saturday Signing Choir”.
 Think big. Overcome barriers:  (Pensa en Gran: Trenca Barreres)

Com a co-fundador del projecte “Fent el desenvolupament inclusiu” la AIFO (Associazione Italiana Amici di Raoul Follereau), ha desenvolupat un curt metratge animat de títol “Pensa en Gran, Trenca Barreres”
Mobility International USA

El Poder de les Dones Activistes amb Discapacitat. Un vídeo que documenta la seva cerca per a la inclusió en els programes d’ajut internacional, que us adjuntem en traducció al castellà; es troba també en anglès i àrab.



The Zero Project Report 2013, 
Aquest projecte es va posar en marxar al Festival de Cinema de Drets Humans de Viena.  Adjuntem vídeo coreà guardonat que es titula El Planeta del Cargol.

A nivell local o nacional i amb diferents dates, algunes avançades a la jornada oficial.  
A Sant Boi de Llobregat (Barcelona) la Biblioteca Jordi Rubiò i Balaguer, activitats per promoure i entendre millor a les persones am discapacitats, incloent una sesió de conta contes per infants; presentació del llibre “La Nit també es Blanca” de Montser Baldrich i la projecció del documental “Coneguent el passat, entenent el present”
A Saragossa al Col•legi Ramón Sainz de Varanda. La educación física, un projecte de sensibilització. També recaptació de fons per a un projecte a Nepal, que inclou esports adaptats.

La llista de projectes i celebracions efectuades a nivell nacional o local és força extensa; han participat entitats de Argentina, Austràlia, Àustria Brasil, Bèlgica, Canadà, República Txeca, Egipte Illes Faroe, Ghana, Índia, Indonèsia, Irlanda, Iran, Itàlia, Kenia, Moçambic, Nepal, Països Baixos, Nova Zelanda, Nigèria, Pakistan, Santa Llúcia, Aràbia Saudita, Eslovàquia,  Sud Àfrica, Sri Lanka, Regne Unit (on més actes hi ha programats), Estats Units i Veneçuela.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars