Conferència de Jordi Bort i Ferrando, presentación del Premi Pita 2012 i del nou Cava, dins els Actes del 50 Aniversari de la Construcció del Primer Celler de Cellers Domenys.

de desembre 20, 2012

Un moment de la conferència de Jordi Bort Ferrando



Sota el nom de “Els vins catalans un dels millors actius de Catalunya”, Jordi Bort ha ofert una interessant conferència on ha destacat els aspectes positius que fan de Catalunya un territori amb un paisatge i una diversitat en la seva producció vitivinícola de gran diversitat i qualitat dotant a cada territori d’una tipicitat personal; on es pot trobar producció que abasta des dels vins d ‘aperitiu vins al vins de postres i destil•lats, en una gama i varietat que permet el recorregut complert amb productes de la terra.  

Premi PITA 2012




D’altre costat la innovació tecnològica és una realitat en el 486 cellers que hi ha a Catalunya, destacant que Cellers Domenys són un gran exemple, com prova que hagi guanyat el Premi Pita 2012 a  la Innovació Tecnològica en la modalitat d’agroindustria, per la implantació d’innovacions en els processos de primera transformació i conservació de productes agraris, per la implantació de la gestió integral de les vinyes tant tècnicament com administrativament dins un model de gestió global.


Ampolles de Cava de
Les Tres Naus
Tot i els avanços en el terreny de la comercialització, és imprescindible, segons indicava Jordi Bort, la implicació de tots, molt especialment, en el cas de les cooperatives,  dels propis productors ja que són sens dubte uns excel•lents venedors potencials d’uns productes la venda dels quals repercuteix directament en el seu benefici.








Un moment de la visita a l'exposició. 

Ha destacat també la importància de la identitat dels productes, destacant precisament que durant l’acte es presentés la nova gama de caves que sota el nom de “les tres naus” representen una innovació i una aposta per la qualitat i l’elaboració pròpia.

A l'acte s'ha servit el Brut Nature Gran Reserva, un cava de bombolla petita i constant,  amb un gran bouquet en boca, amb un persistent record; amb un color daurat i un aroma suau i fresc. Així mateix s'ha pogut veure com seran les etiquetes de la resta de la gama de caves. Unes etiquetes amb força personalitat i originalitat, que són un valor afegit al producte.




A continuació s’ha inaugurat l’exposició de miniatures del camp realitzada per Lluís Raspall i Joaquim Arnabat. Unes peces de gran detall i perfecció.

Jordi Bort i Ferrando, nascut a Tortosa l’any 1974 és el director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), organisme dependent del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM). És titulat en Hostaleria, especialitat de sommelier, pel Ministeri d’Educació de França. Ha realitzat  també diversos cursos relacionats amb els vins i els formatges. Era fins que va ser nomenat pel seu actual càrrec, director general de l’empresa Le Carte de Vins, de la societat The Wine List SL, amb seu a Madrid. Anteriorment havia estat director de producte de la mateixa empresa, una cadena amb 35 establiments a Espanya, França i Suïssa. També es soci i copropietari de l’empresa QMC Consultors, consultoria en àmbits de qualitat i gestió empresarial especialitzada en hostaleria i turisme. Abans va ser director corporatiu d’Aliments i Begudes, àrea Mèxic, per a Occidentals Hotels and Resorts, director nacional de Meliá Catering  i coordinador general del Grup Semon, SA. També va treballar com a sommelier en diversos restaurants espanyols.
L’any 2002 va ser nomenat president de l’Associació Catalana de Sommeliers, col•lectiu de professionals de la restauració amb més de 400 socis. Va ser reelegit novament l’any 2009. També és vicepresident de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommneliers.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars