Europa: Nova Proposta de Pressupost de la UE pel 2013

de novembre 26, 2012

 

Deu dies després del fracàs del procediment de conciliació sobre el pressupost de la Unió Europea per al 2013, la Comissió ha presentat avui un nou projecte de pressupost. La nova proposta té en compte els elements necessaris perquè el Parlament Europeu i el Consell arribin a un acord però complint amb el deure que té UE de complir els seus compromisos.
Els compromisos proposats arriben a 151.000 milions d’euros (comparat amb els 150.900 milions d’euros del projecte de pressupost original del 25 d’abril de 2012); els pagaments representen 137.800 milions d’euros (137.900 milions d’euros del pressupost inicial).
Cal destacar que la proposta de la Comissió relativa a un ‘pressupost rectificatiu 6’[1]segueix sent objecte d’estudi per part del Consell i del Parlament Europeu.
"La major part del pressupost de la Unió Europea consisteix en pagaments o reemborsaments a centenars de milers de beneficiaris de tot Europa com ara ciutats i regions, estudiants, recercadors en medecina, organitzacions no governamentals i empreses", explica el comissari europeu de Programació Financera i Pressupost, Janusz Lewandowski. "A l’inici del període financer actual, els governs dels Estats membres van escollir projectes de cofinançament europeus, just ara aquests projectes arriben a la seva fi i la UE haurà de pagar-ne les factures. La nostra nova proposta ha d’ajudar el Consell (Estats membres) i el Parlament Europeu a arribar a un acord sobre els pressupostos fins a finals d’any.
  
Informació addicional
El 25 de maig de 2012, la Comissió va presentar el projecte de pressupost 2013 per la Unió Europea.
El 25 de juliol de 2012, el Consell va adoptar la seva posició reduint la proposta de la Comissió.
El 23 d’octubre de 2012, el Parlament Europeu va adoptar el seu informe restablint les estimacions de la Comissió.
La conciliació de 21 dies entre el Consell i el Parlament, amb la Comissió en el paper de facilitador, i segons el que disposa el Tractat de Lisboa, es va acabar sense acord. En aquest cas, el Tractat de Lisboa (Art.314.8) preveu que la Comissió ha de presentar un nou projecte.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars